Για περισσότερα από 50 χρόνια η κιθάρα του B.B. King εκφράζει και συνιστά το πνεύμα των blues, μα ήρθε η ώρα να ξεφύγει λίγο από τα standards της, ερμηνεύοντας τα λεγόμενα "classic standards" που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί. Κομμάτια που κάνουν τραμπάλες από την country ως την jazz, από τα blues ως την pop και φτάνουν ως τη soul.

O 77χρονος BB King μειώνει αισθητά τη γνώριμη blues αίσθηση των κομματιών, ερχόμενος πιο κοντά στις αυθεντικές ερμηνείες, γεμάτες γκόσπελ γεύση, ή πιο jazz άποψη, όπως στο "I Want a Little Girl". Από τα μαλακά στρώματα του "I’ll String Along With You" που έγινε γνωστό από τον Sinatra, στο -πιο κοντινό στο δικό του ρεπερτόριο- τραγούδι του Lonnie Johnson "Tomorrow Night", η κιθάρα του μπορεί να μην έχει τον πρωταρχικό ρόλο, αλλά η φωνή του -αν και κουρασμένη πλέον- δίνει ένα άλλο, ενιαίο αέρα στις επιλογές. Το soulful βαρύτονό του, συνεπικουρούμενο από μερικά vibrato, είναι από ευχάριστο ως συγκινητικό.

Κανένα από αυτά τα τραγούδια δεν πήρε μία άλλη διάσταση, τουλάχιστον πιο ενδιαφέρουσα από αυτές που τις έχουν αποδοθεί μέχρι τώρα και το μόνο σίγουρο είναι ότι απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στους fans της μουσικής του, αλλά δεν μπορούμε να μη δηλώσουμε ικανοποιημένοι που μπορεί, τόσα χρόνια μετά, να μας δίνει τόσο άρτιους και συναισθηματικά φορτισμένους δίσκους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured