O rapper τους, ονόματι Tidjan, μιλά στο επίσημο site τους για ένα κομμάτι που περιλαμβάνεται στο άλμπουμ, με τίτλο "Everybody wants to be an MC": "Ασχολείται με την τρέχουσα hip-hop σκηνή, η οποία κυρίως ενδιαφέρεται για σαμπάνιες και λεφτά [...] Δόξα τω Θεώ υπάρχουν κάποιοι νεωτεριστές εκεί, όπως οι Neptunes, η Missy E και ο Timberland (σσ. προφανώς Timbaland -και αποφεύγουμε την κακία εκεί που μπορούμε)". Δεν ξέρω τι ιδέα έχει για το δικό του rapping, πάντως ο πιο αδιάφορος rapper από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μας μοιάζει Mos Def μπροστά του.

Oι Kwan είναι Φινλανδοί, πωλούν σαν τρελοί στην πατρίδα τους και αυτό εδώ είναι το δεύτερό τους άλμπουμ. Εκεί που τα καταφέρνουν από καλά, ως πολύ καλά, είναι σε early 90s mid-tempo, ατμοσφαιρικά και λίγο κιτσάτα tunes, αλά White Town, Sound of Seduction και Army of Lovers, ήτοι στο χιτ τους με τίτλο "Shine", αλλά και στο επίσης ατμοσφαιρικό και ικανό για hit "I Wonder".

Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα είναι από κακόγουστα εως βασανιστικά. Με βάση έγχορδα και προγραμματισμένα beats, ακούμε μια σειρά από ραπαρίσματα προσχολικού target. Με εξαίρεση το funky και επιτυχημένα βγαλμένο από τα 80s "B-boy Pose", το υπόλοιπο υλικό δεν κάνει πλέον ούτε για τα ευρωπαϊκά charts. Γιατί λοιπόν δεν μένουν σ'αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλά, παρά ξανοίγονται σε πράγματα που δεν αντιλαμβάνονται, κάνοντας μάλιστα και ...παρατηρήσεις;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured