Οι τακτικοί αναγνώστες των Avopolis news θα είχαν προσέξει πρόσφατα την ανακοίνωση για την δισκογραφική επιστροφή των θρυλικών The Magic Band, του ιστορικού συγκροτήματος του Captain Beefheart. Ο καπετάνιος τους βέβαια είναι απών σε αυτήν την επιστροφή (το έχει ρίξει στην ζωγραφική), αλλά και μόνο σαν γεγονός η μετά εικοσαετίας επανένωση των υπολοίπων είναι σίγουρα σημαντική.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο φετινό All Tomorrow’s Parties φεστιβάλ της δυτικής ακτής το hosting το ανέλαβε ο κύριος Matt Groening, δημιουργός των Simpsons και μεγάλος θαυμαστής του Beefheart και της παρέας του. Επόμενο ήταν όχι μόνο οι Magic Band να βρουν την θέση τους στο line up του φεστιβάλ αλλά να πειστούν να ηχογραφήσουν για την ATP Recordings το εν λόγο cd με επανεκτελέσεις παλιών κλασικών κομματιών τους.

Έτσι έχουμε το Back to the Front να συγκεντρώνει 17 κομμάτια (μαζί με το bonus track) με την εξής σύνθεση για το group: O Mark "Rockette Morton" Boston στο μπάσο, ο Gary "Mantis" Lucas και ο Denny "Feelers Reebo" Walley στις κιθάρες, ενώ ο John "Drumbo" French αναλαμβάνει drums, harmonica αλλά και τα φωνητικά στη θέση του Beefheart.

Δεν τα πάει και άσχημα στα φωνητικά ο κύριος Drumbo, η τρέλα βέβαια του Captain είναι αμίμητη, όπως και η αναρχία των προ εικοσαετίας (και βάλε) πρώτων εκτελέσεων. Εδώ ο ήχος ακούγεται πιο ξεκάθαρος, χωρίς την ‘σκονισμένη’ μορφή των παλιών ηχογραφήσεων, χωρίς αυτό να είναι οπωσδήποτε κάτι το αρνητικό. Οι εκτελέσεις είναι άψογες και οι μουσικοί δείχνουν κάθε άλλο παρά γερασμένοι.

Το tracklist περιλαμβάνει αποσπάσματα από διάφορους δίσκους του Beefheart, τιμώντας περισσότερο την πρώτη περίοδο και το Safe as Milk. Σίγουρα οι παλιότεροι θα συγκινηθούν ενώ οι νεότεροι θα βρουν το κατάλληλο ερέθισμα για να ασχοληθούν περαιτέρω με το παρελθόν των Magic Band και του Beefheart. Οπότε τι άλλο μπορεί να θέλουμε για να κρίνουμε την επιστροφή αυτή ως επιτυχημένη;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured