Ένα ακόμα E.P. (το τέταρτο) για το βρετανικό electro-industrial ντουέτο των Aslan Faction, σαν follow up του (δεύτερου) Blunt Force Trauma άλμπουμ τους, του 2002. Ακολουθώντας τις επιταγές του σύγχρονου marketing, που έχει τελευταία διαμορφώσει την τάση (ειδικά στο χώρο του electro) να κυκλοφορούν cd-singles ή E.P.'s με ελάχιστες νέες συνθέσεις αλλά με πληθώρα remixes και διαφορετικών edits, οι Aslan Faction δεν αποτελούν εξαίρεση και στο παρόν Ε.Ρ. -σε σύνολο 12 κομματιών (και 67 πολύτιμων λεπτών της ώρας)- έχουν να παρουσιάσουν όλες κι όλες, 4 (μόνο) νέες συνθέσεις! Hell On Earth (σε 4 παρακαλώ διαφορετικές εκδοχές), Soul Obstruction, Event Decay και Weep For Me…

Τα υπόλοιπα αποτελούν επανακυκλοφορίες, remixes, mixes, edits και ούτω καθ' εξής. Μουσικά έχουμε, ίδιο και απαράλλαχτο, το γνωστό ύφος των Faction, δηλαδή βαρύ, αργό beat και α λά Hocico φωνητικά με την παρατραβηγμένη και κουραστική παραμόρφωση να αποτελεί το βασικό γνώρισμα του ήχου τους. Στιχουργικά εξακολουθούν να κινούνται γύρω από την αυτοαπομόνωση του ανθρώπου και τα... κακά που προκαλεί στον εαυτό του και κατ' επέκταση στην ανθρωπότητα.

Μην μπορώντας λοιπόν να συμφιλιωθώ με τον ηλεκτρονικό θόρυβο, αλλά κυρίως με τα κουραστικά φωνητικά τους, το ενδιαφέρον μου μοιραία επικεντρώθηκε στο ποια συγκροτήματα θα μπορούσαν με τα remix τους, να μετατρέψουν σε ανεκτό (και ενδιαφέρον μερικές φορές) τον ήχο των Aslan Faction. Κάτι τέτοιο μάλλον κατάφεραν να κάνουν οι Retrosic στο Hell On Earth και οι Dioxyde στο Soul Obstruction δίνοντας ένα πιο χορευτικό (και σίγουρα πιο ελκυστικό) χαρακτήρα στα παραπάνω κομμάτια. Μέσα στη μετριότητα ξεχώρισε και το Event Decay, σχεδόν χωρίς καθόλου φωνητικά και μάλλον αυτό δεν είναι τυχαίο! Βέβαια, από τη στιγμή που υπάρχουν fans που αρέσκονται στα (υπέρ του δέοντος) παραμορφωμένα φωνητικά τους, η δικιά μας άποψη δεν φαίνεται να έχει και μεγάλη σημασία. Το Event Decay θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα κομμάτι που ταιριάζει πολύ με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία των (ομόσταυλων) Feindflug, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσαν είχαν γράψει οι ίδιοι, όποτε το remix του από τους ίδιους τους Feinflug, αποτέλεσε φυσικό επακόλουθο.

Παράλληλα, τέθηκε σε κυκλοφορία και ένα (διπλό) limited edition pack του Sin-Drome Of Separation E.P. που περιλαμβάνει το ντεμπούτο album τους, Widow Chamber, ένα remix του Ressurection από τους Kao Tao και ένα video του DNA Download. Μια καλή πρόταση για τους φανατικούς οπαδούς του συγκροτήματος.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured