Μπορεί τελικά να φταίει η μόνιμη μουντάδα του καιρού που επικρατεί στο μεγάλο νησί. Όμως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σε αυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερα συγκροτήματα της Μεγάλης Βρετανίας, δείχνουν την ξεκάθαρη τάση τους στις μελαγχολικές μουσικές φόρμες… Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι Eastern Lane, οι οποίοι πρόσφατα έδωσαν στο μουσικό στερέωμα τον δίσκο Shades Of Black.

Οι τέσσερις νεαροί Βρετανοί έκαναν το πρώτο τους βήμα στη δισκογραφία, με ένα άλμπουμ που ξεχειλίζει από μελαγχολία, σκοτεινή ατμόσφαιρα, πάθος και έρωτα.

Απορρίπτοντας κάθε είδους μουσικής ταμπέλας, "έκλεψαν" (με την καλή έννοια φυσικά) ήχους που κατέκλυσαν την Βρετανία τις τελευταίες δεκαετίες και συνδυάζοντάς τους άψογα, δημιούργησαν ένα πολύ καλό soundtrack για τις χειμωνιάτικες νύχτες. Με το ύφος τους να κινείται από το indie ("Portrait of Tuesday", "The royal way") στο punk rock ("Holy arms", "Looking for roses") και τα θέματά τους να μιλάνε για την αγάπη και την μοναξιά, έκλεψαν τις εντυπώσεις και έβαλαν τις βάσεις για ένα καλό μέλλον.

Αν μάλιστα προς το τέλος του Shades Of Black δεν έκαναν την κλασική πλέον κοιλιά, την οποία συνηθίζουν τα γκρουπ στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, τότε θα μπορούσαμε και να μιλάμε με σιγουριά για ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα βρετανικά συγκροτήματα για τη χρονιά που διανύουμε.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured