Το καλοκαίρι μπορεί να πλησιάζει και όσο να ‘ναι οι μελαγχολικοί δίσκοι να απομακρύνονται σιγά σιγά από το στερεοφωνικό μας, αυτό όμως δεν εμποδίζει την Morr Music, να συνεχίζει να μας προμηθεύει με χαμηλόφωνες και εσωστρεφής κυκλοφορίες. Διευρύνει μάλιστα το ρόστερ της, χωρίς βέβαια να αλλάζει κλίμα και παρουσιάζει την πρώτη κυκλοφορία του Thomas Κnack κάτω από τον τίτλο Opiate. Το Sometimes είναι ένα μίνι άλμπουμ 6 κομματιών, το οποίο κινείται στις γνώριμες για τους φίλους της Morr λεπτές και εύθραυστες ηλεκτρονικές γραμμές, εμπλουτισμένες με διακριτικούς οργανικούς ήχους.

Η πρώτη επαφή που είχαμε με τον Thomas Knack, ήταν στην συλλογή Blue Skied An’ Clear, στην οποία την περασμένη χρονιά η Morr Music είχε κάνει μια παρουσίαση όλων των νέων ονομάτων της. Πέραν αυτού και κάποιον remixes, δεν έχει να παρουσιάσει κάτι άλλο σαν Opiate, μια και ηχογραφεί και κάτω από άλλα projects όπως οι Future 3 και οι System. Μάλιστα έχει συνεργαστεί και με την Bjork στο Vespertine και αυτό και μόνο αρκεί για δώσει το μουσικό του στίγμα.

Το κακό είναι ότι στο Sometimes δεν υπάρχει κάτι ανάλογο της φωνής της Bjork και η μουσική δεν καταφέρνει να πάρει από μόνη της των πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά παραμένει στο background. Το beat programming είναι καλοδουλεμένο ενώ τα οργανικά μέρη (ακουστικές κιθάρες, φλάουτα κλπ) μπλέκονται πανέξυπνα με ηλεκτρονικές παραμορφώσεις σε ένα κλίμα έντονου συναισθηματισμού και κινηματογραφικής διάθεσης. Παρ’ όλα αυτά τα κομμάτια μοιάζουν να μην ξεχωρίζουν μεταξύ τους, γεγονός επικίνδυνο για τον κο Knack, όταν μάλιστα αποφασίσει να κυκλοφορήσει και το πρώτο του full διάρκειας album.

Συνεπώς και το να ξεχωρίσουμε κάποιο ή κάποια κομμάτια είναι άνευ σημασίας, με εξαίρεση το ‘For Brian Alfred’ το οποίο δίνει μια διαφορετική διάσταση στην μουσική του Knack. Αυτό γιατί ο Alfred για τον οποίο γράφτηκε το κομμάτι είναι ένας ζωγράφος ο οποίος φροντίζει να έχει ανάλογή μουσική επένδυση στις εκθέσεις του, από παρόμοιου ύφους καλλιτέχνες, με τους οποίους αποκτά μια αμφίδρομη σχέση έμπνευσης και δημιουργίας, συνδέοντας κατά κάποιον τρόπο τις δυο μορφές αυτές τέχνης.

Το Sometimes εν κατακλείδι, χωρίς να είναι η κυκλοφορία που θα ξεχωρίσει από τον κατάλογο της Morr, δίνει μια καλή πρώτη εντύπωση για το νέο αυτό σχήμα του Thomas Knack, ο οποίος όμως θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του όμως στη συνέχεια και να εμπλουτίσει τον όντως καλοδουλεμένο και προσεγμένο ήχο του με αρκετές ιδέες, ικανές να γεμίσουν έναν κανονικό δίσκο. Εκτός και αν στραφεί πάλι στην παραγωγή και το remixing, τομείς στους οποίους δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει οτιδήποτε το μεμπτό.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured