Σαράντα πέντε κοντά χρόνια στο κουρμπέτι έχουν οι Allman Brothers, αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι και, κατά πόσο μας διαβεβαιώνουν οι ίδιοι, ακούραστοι και ακμαίοι.

Φυσικά, είναι αντιληπτό ότι όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, πρόκειται για κάποια από τα αυθεντικά μέλη παρέα με φίλους τους παλιούς ή πιτσιρικάδες - θαύματα που συνεισφέρουν πολύτιμο νέο αίμα στον ήχο και τη διάθεση του συγκροτήματος. Έτσι λοιπόν, οι Gregg Allman, Butch Trucks και Jaimoe απ' την αυθεντική σύνθεση προσθέτουν τέσσερα ακόμη μέλη και ηχογραφούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ μετά από εννέα χρόνια.

"Όλοι ανυπομονούσαμε να μπούμε ξανά στο στούντιο. Όλοι θέλαμε να εξερευνήσουμε καινούργιους τόπους και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε τον ήχο των Allman Brothers Band" δηλώνει ένα μέλος του γκρουπ, και βέβαια, το δεύτερο το κατάφεραν με ευκολία ενώ το πρώτο ούτε καν το πλησίασαν.

Γιατί στο "Hittin' The Ground", δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε κάτι καινούργιο και διαφορετικό από αυτά που μας έχουν συνηθίσει με τη μέχρι σήμερα δισκογραφία τους, και πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αλλάζει ο γέρος τις συνήθειές του;

Εδώ ως εκ τούτου θα βρείτε αλάνθαστο Southern Rock, αναμεμειγμένο με ψήγματα από blues, rock 'n' roll και soul ακόμη μουσική, σερβιρισμένα μέσα από μακροσκελή τζαμαρίσματα όπως μόνο εκείνοι γνωρίζουν να τα κάνουν. Τα καλύτερα επομένως κομμάτια του δίσκου τους είναι και τα μεγαλύτερα σε διάρκεια, το 9λεπτο "Desdemona" και το χορταστικό 12λεπτο "Instrumental Illness" (για το οποίο τι να πούμε εμείς, τα λέει όλα ο τίτλος του!).

Ο δίσκος είναι καλοπαιγμένος και φανερώνει ότι οι δημιουργοί του το διασκέδασαν ιδιαίτερα όταν το ηχογράφησαν. Το ίδιο θα συμβεί και μ' αυτούς που πάντοτε αγαπούσαν το συγκρότημα, θα βρουν εδώ πολλά απ' τα αγαπημένα στοιχεία του ήχου των Allman Brothers και θα πιστέψουν ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα από τότε που αποθεώνονταν στο κατάμεστο Fillmore East. Οι υπόλοιποι θα το βρουν απλά βαρετό.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured