Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν ένα από τα πιο groovy συγκροτήματα του πλανήτη, οπότε η προκείμενη κυκλοφορία που συγκεντρώνει αρκετά από τα remix με τα οποία ασχολήθηκαν την περίοδο 1997-2001 είναι σίγουρα μια πρόκληση. Οι τύποι εκτός από τα απίστευτα αποθέματα ενέργειας που διαθέτουν (το ζήσαμε και στις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα) είναι και χαρισματικοί παραγωγοί, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός αυτός να δώσει τα τελευταία χρόνια κάποια πολύ τρανταχτά remixes!

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που επισκεπτόταν τα freestyle bars την τελευταία πενταετία (ακόμα και της Αθήνας) να μην έλιωσε τις σόλες του στο χορό με το funky remix στο I Changed My Mind (Quannum/Lyrics Born) η το κλασικό πλέον freestyle hit των Jungle Brothers, Because I Got It Like That. Από την άλλη το ατμοσφαιρικό Freediving του Nigo είχε κερδίσει αρκετό airplay όπως και το εύκολα αναγνωρίσιμο War & Friction του σπουδαίου Τζαμαϊκανού I-Roy.

Οι dub και downtempo διαδρομές των Stereo MCs δεν σταματάνε εδώ, μια και κάνουν μια μεγάλη βουτιά στη σκηνή του Bristol, και remix-άρουν τόσο το Silently Bad Minted των Pressure Drop όσο και το σκοτεινό Makes Me Wanna Die του Tricky. Σίγουρα δίνουν μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια στα κομμάτια αυτά, τονίζοντας τον ρυθμό (αυτός δεν είναι αλώστε συνήθως ο σκοπός του remixing?) χωρίς όμως να χάνεται ‘το ζουμί’ των κομματιών. Εκεί που δείχνουν να αισθάνονται λίγο άβολα είναι στο My Mate Paul από το φοβερό Let’s Get Killed του David Holmes... δικαιολογούνται όμως γιατί προσπαθούν να παίξουν με ένα κομμάτι ενός σπουδαίου παραγωγού.

Αντίθετα στις hip hop στιγμές τα πάνε μια χαρά, είναι αλώστε και το πεδίο τους, οπότε τόσο το My Lovin is Digi του RZA όσο και το Follow Me Now των Dream Warriors ακούγονται πιο πλούσια από τα πρωτότυπα. Σε γενικές γραμμές το Remixed δείχνει τις δυνατότητες των Stereo Mcs πίσω από την κονσόλα, αλλά και το πολύ καλό μουσικό τους κριτήριο όσο αναφορά τις επιλογές των κομματιών. Ένα πολύ καλό συμπλήρωμα για τη δισκογραφία τους και μια πολύ καλή ευκαιρία για την απόκτηση (σε λογικό κόστος) 11 πολύ καλών και δυσεύρετων πλέον remixes.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured