Sammy James Jr. says: "Get Ready, Get Set, What You Get Is Electric Sweat!"

To πιάσατε παίδες; Απλά πράγματα! Για να μην λέτε ότι δεν σας προειδοποίησαν οι Νεοϋορκέζοι The Mooney Suzuki…

Ίσως και λόγω της μοδός (sic!) της μετα-Strokes εποχής, οι φερέλπεις The Mooney Suzuki "ανακαλύφθηκαν" από τους ανθρώπους της Columbia, και ένα από τα καλύτερα δισκάκια της ανεξάρτητης σκηνής της Αμερικής πέρυσι, επανακυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2003, και για πρώτη φορά κανονικά στην Ευρώπη, το κολλητικό 60's as fuck, "Electric Sweat", το οποίο αρχικά βγει στα Αμερικάνικα δισκοπωλεία από την Gammon ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Οι τέσσερις θρασύτατοι νεανίες από το Μεγάλο Μήλο, ύστερα από το ντεμπούτο τους στην Estrus Records του Dave "living legend" Crider, ταξίδεψαν τον Αύγουστο του 2001 στο Detroit και για 3 μέρες κλείστηκαν στο studio με τον Jim Diamond (κάτι ξέρουν και οι White Stripes και Detroit Cobras). Όταν βγήκαν είχαν στο χέρια τους το "Electric Sweat", 9+1 οργασμούς σαν να έχεις μόλις fist-fucked από το σύνολο των groups των Nuggets.

Απλά αλλά καταιγιστικά κιθαριστικά riffs, δαιμονιώδη drumming, και δυνατό μπάσο, groovy και κολλητικά φωνητικά από τον ηγέτη-ψυχή της μπάντας Sammy James Jr., ο ήχος του party που δεν ζήσαμε ποτέ την δεκαετία του '60, μεταφερμένο μέσα από την μηχανή του χρόνου του Δόκτορα Who, μόνο για εμάς στις αρχές του 21ου αιώνα.

Από ένα συγκρότημα που πήρε το όνομά του από δύο μέλη των kraut-rockers Can, Malcolm Mooney και Damo Suzuki, ίσως και να περιμέναμε κάτι άλλο. Όταν όμως το αρχέγονο blues μπερδεύεται με τόση άνεση με τις μελωδίες του Arthur Lee, και η βρωμιά των MC5 με την φιλοσοφία των Radio Birdman, αφήνουμε τα όποια αρνητικά σχόλια για τους… αργόσχολους, σηκώνουμε το volume, και λιώνουμε τα t-shirts μας, με ηλεκτρικό ιδρώτα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured