Εδώ και κάμποσα χρόνια, η Γερμανική ετικέτα Blue Rose το έχει βάλει πείσμα να πάρει απ' την ομοεθνή της Glitterhouse το στέμμα της πιστότερης πρέσβειρας του σύγχρονου κάντρι ήχου στην Ευρώπη. Οι διαφορές τους είναι ότι η Blue Rose παίρνει λιγότερα ρίσκα στις επιλογές της, όπως και ότι αγαπάει περισσότερο τον αγνό και όσο γίνεται πιο πολύ χωμένο στην παράδοση αμερικάνικο ήχο, γεγονός που μπορεί να κάνει ορισμένους απ' τους ακροατές των δίσκων της να μην αντέξουν την άκαμπτη σε καινούργιες επιλογές τραγουδοποιία των καλλιτεχνών της. Με άλλα λόγια, αν δεν έχετε μια αληθινή έφεση στις βαθύτερες εκδοχές της σημερινής americana, προσεγγίστε με λίγη προσοχή!

Μόνο τότε όμως θα μπορέσετε να ανακαλύψετε κάποια πολύ αξιόλογα ονόματα που ηχογραφούν για την εταιρία, τα οποία η τελευταία φροντίζει και μας παρουσιάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα με τις συλλογές της. Σε τούτη εδώ, σε περίοπτη θέση θα τοποθετούσαμε προσωπικά τον πάντοτε περίφημο Rich Hopkins που με τους Luminarios πάντα δίπλα του μας χαρίζει μια εξαιρετική και ιδιαίτερα σκληρή όσο και φευγάτη διασκευή στο "8 Miles High" των Byrds, τους Red Star Belgrade και τον ξεχωριστό κάθε φορά Vic Chesnutt.

Επειδή όμως το μεγάλο ατού της εταιρίας είναι ο Steve Wynn, του αφιερώνεται με αφορμή το νέο του άλμπουμ "Static Transmissions" ολόκληρο το δεύτερο cd της συλλογής, και σ' αυτό περιλαμβάνονται τέσσερα κομμάτια - τα τρία ηχογραφημένα ζωντανά στο Χριστουγεννιάτικο πάρτυ της εταιρίας του με τον Chris Cacavas να τον συνοδεύει στα πλήκτρα -, τρία ακόμη κλίπς από αντίστοιχα κομμάτια και αυτά ηχογραφημένα ζωντανά καθώς και μια 17λεπτη συνέντευξή του που μπορείτε να απολαύσετε στον υπολογιστή σας.

Ένα καλό τελικά πακέτο που θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ορισμένους καλλιτέχνες που δυνητικά, δεδομένου του χαρακτήρα της μουσικής τους, θα σας αρέσουν πολύ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured