Ανάμεσα στις δεκάδες συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει με σκοπό να ανθολογήσουν την όμοια με τις κινήσεις ενός γιο-γιο καριέρας των Fall, αυτή εδώ θα πρέπει να είναι από τις καλύτερες. Αν μη τι άλλο, δεν περιέχει ότι μπορούσε να βρεθεί πρόχειρο κάποια δεδομένη στιγμή για να δικαιολογεί την διάρκεια ενός κατάλληλου για πώληση cd, αλλά επικεντρώνει και αντλεί το υλικό του από τη δεκαετία 1990 -2000.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας αυτής, δεν είναι το παρελθόν αυτό που τρελάθηκε μα το "αφεντικό", ο πολύς Mark E Smith, που δεν μας απασχόλησε μονάχα με μερικούς πολύ καλούς δίσκους αλλά και ορισμένους μέτριους, τράβηξε ακόμη την προσοχή μας και για τους συνήθεις για εκείνον λόγους: άπειρες αλλαγές μελών στη σύνθεση, επιστροφή της συζύγου και ξανασκάσιμο από μακριά του, ξύλο, συλλήψεις και ασφαλώς ακατάσχετη φλυαρία. Μέχρι που κατάφερε να κυκλοφορήσει κι έναν spoken word δίσκο, απ' τον οποίο προέρχεται και το εναρκτήριο "The Cd You Have In Your Hand"…

…Και στο οποίο θα βρείτε 17 επί πλέον κομμάτια παρμένα από τα 10 άλμπουμ που ηχογράφησαν οι Fall μέσα στη συγκεκριμένη δεκαετία (εκτός απ' το "The Light User Syndrome" που κανένα του κομμάτι δεν βρήκε το δρόμο του για εδώ, ούτε καν το περίφημο "The Chisellers"). Ανάμεσά τους η διασκευή στο "Lost In Music" των Sister Sledge, το ανεξάρτητο χιτ "Free Range", το καυστικό "Hey Student!" και το κλασικό τραγούδι αγάπης "Rose" από το προσωπικά αγαπημένο "Shift Work". Από τέσσερα κομμάτια συνεισφέρουν τα άλμπουμ "The Infotainment Scam" και "The Marshall Suite", γεγονός που τα καθιστά τα καλύτερα της περιόδου, σύμφωνα με τον επιμελητή της συλλογής Stewart Lee, "γραφιά και κλόουν", όπως υπογράφει.

Εκείνο πάντως που δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι εάν η επιλογή είναι η καλύτερη δυνατή ή θα μπορούσε να είναι αντιπροσωπευτικότερη. Ο καθένας έχει τα αγαπημένα του τραγούδια και άλμπουμ από τους Fall, οπότε και ο βαθμός έχει υποκειμενικό χαρακτήρα. Τον βάζω και πηγαίνω να βάλω το cd πλάι στις 30 τόσες κυκλοφορίες του γκρουπ που απλώνονται στα ράφια της δισκοθήκης μου (και ο μόνος λόγος που κρατάω το cd είναι επειδή τα άλμπουμ τα έχω σε βινύλιο, στις αρχές των '90ς έτσι αγοράζαμε ακόμη τους καινούργιους δίσκους, θυμάστε;)

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured