Η digipack συσκευασία που προστατεύει εξωτερικά τις ηχογραφήσεις των Tribeca από βροχές, χιόνια αλλά και καύσωνες, παντός είδους κακουχίες τέλος πάντων, δεν μας παρέχει καμία πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενό της. Αναλαμβάνουμε λοιπόν εμείς δράση στο σημείο αυτό, για να σας πούμε σχετικά -απαλλάσσοντάς σας έτσι από τον κόπο να μπείτε στο internet και να ψάξετε, το κάναμε εμείς για εσάς!- ότι οι Tribeca είναι ένα Σουηδικό ντουέτο που αποτελούν οι Lasse Lindh και ο παραγωγός Claes Bjorklund. Τέσσερις μήνες λέει παιδεύονταν να ολοκληρώσουν το άλμπουμ, και ακούγοντάς το αναρωτιόμαστε γιατί μπήκαν σε τόσο κόπο.

Όχι ότι είναι άσχημο, ούτε όμως και τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό. Ακολουθώντας δεκάδες συμπατριώτες τους στη μακρά γραμμή των σχημάτων που κυνηγούν να εγκλωβίσουν όσο περισσότερες αχτίδες ήλιου μπορούν στη μουσική τους, παίζουν μια ποπ που ηχεί τόσο ευαίσθητη, που νιώθεις την ανάγκη να την περιποιηθείς με στοργή και Προδέρμ! Με άλλα λόγια (και για να πούμε και τα πράγματα με το όνομά τους, βρε αδερφέ!), η μουσική των Tribeca είναι μια camp pop ανάλογη μ' αυτή των Orlando και των Baxendale -όχι τόσο ηλεκτρονική όσο των τελευταίων όμως-, πολύ χλιαρή και τελικά μάλλον απρόσωπη.

Αναμφίβολα κάποιοι θα μπορούν να ταυτιστούν απόλυτα μαζί της και να μιλήσουν για μια μελωδική ευστροφία που εμείς, απ' ότι φαίνεται από το κείμενό μας αυτό, δεν μπορέσαμε να συλλάβουμε, και ίσως να είναι έτσι τα πράγματα. Εξάλλου, τι στο καλό, Σουηδοί είναι οι άνθρωποι, ξέρουν από αυτά τα πράγματα κατιτίς παραπάνω από τους υπόλοιπους. Το ερώτημα είναι πόσα ανάλογα γκρουπάκια, οπλισμένα με γυαλιά ηλίου, κιθάρες και κομπιουτεράκια, απεριόριστη αισιοδοξία για το αύριο και μια ξέχειλη από αγάπη καρδιά μπορείς να αντέξεις στην καθισιά σου.

Είμαστε οι τελευταίοι που θα ενθαρρύναμε την υπεροχή της μιζέριας στα ακούσματά μας, αλλά θα θέλαμε λίγο περισσότερο χρώμα και προσωπικότητα από τα συγκροτήματα που φτάνουν στα αυτιά μας. Εντάξει, "The Sun Always Shines On TV" -όχι το τραγούδι των A-ha- , "Happy New Year", "Forever Young", αλλά και μια πιο εναλλακτική προσέγγιση στα θέματα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Τέλος, γιατί έχει καρφωθεί στο μυαλό μας η ιδέα ότι το αγοράκι του εξωφύλλου δεν πρόκειται ποτέ να συνεβρεθεί με το σχεδόν asexual κοριτσάκι του οπισθόφυλλου;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured