Πιθανόν να μην το ξέρατε, όπως εξάλλου δεν το ξέραμε κι εμείς μέχρι που έπεσε ετούτο το δισκάκι στα χέρια μας, αλλά ο ντράμερ των Hefner, o Antony Harding, βγάζει εδώ και λίγα χρόνια προσωπικούς δίσκους κάτω απ' το όνομα Ant -ίσως τον θυμάστε στην εδώ εμφάνισή των Hefner να παίζει σκυμμένος πίσω από ένα σπαρτιάτικο σετ, ρυθμούς εξίσου ελλειπτικούς και ίσα-ίσα ικανούς να κρατήσουν στη θέση τους τα κομμάτια του γκρουπ.

Μετά από κάποια σινγκλάκια και τα άλμπουμ "Cures For Broken Hearts" και "A Long Way To Blow A Kiss", έρχεται αυτό το μικρής διάρκειας πόνημα -22 περίπου λεπτά διαρκεί- με έξι ευαίσθητες και απλόχερα λυρικές βινιέτες που φέρνουν στο νου τους Belle & Sebastian σε όλες τις διακυμάνσεις της διάθεσής τους. Το εναρκτήριο "The Silence Has Broken" κινείται στο ύφος του "Sleep The Clock Around" για παράδειγμα, επειδή όμως τα κομμάτια είναι ηχογραφημένα με ελάχιστα μουσικά όργανα, κάπου στη Σουηδία -το "οπλοστάσιό" του περιλαμβάνει παιδικές ακουστικές κιθάρες, ξυλόφωνα, μελόντικα και λοιπά σήματα κατατεθέντα μιας φθηνής, σπιτικής ηχογράφησης- το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο αγνό στις προθέσεις του μα εξίσου σαγηνευτικό.

Ακόμη κι αν κάποιες συνθέσεις είναι αφοπλιστικά χαμηλότονες ή έχουν τίτλους όπως "There Are Grey Clouds In This Sky Too", μην ξεγελιέστε. Το "Floating On The Breeze" είναι ακριβώς ότι περιγράφει ο τίτλος του, απόλυτα καλοκαιρινό και ζεστό σαν τον καυτό ήλιο στα αυτιά σας. Μπορεί να είναι αυτό που θα αποτελούσε τη lo-fi πλευρά της Sarah, αλλά αυτό δεν του αφαιρεί σε τίποτα την κεκτημένη του ικανότητα να ηχεί περίτεχνο και τελικά πολύ όμορφο, αν ασφαλώς σας αρέσουν οι μουσικές που μοιάζουν περισσότερο με ερωτικούς ψίθυρους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured