Πάει καιρός όταν είχα διαβάσει σε ένα newsletter της Domino Records για μία συλλογή που ετοιμαζόταν τότε, η οποία θα περιείχε ορισμένα singles και κάποιες χαμένες ή ζωντανές ηχογραφήσεις του κυρίου Smog ή (Smog), ή ακόμα καλύτερα Bill Callahan. Αυτό κι αν ήταν ένα δύσκολο έργο! Είναι γνωστό στους απανταχού φίλους του απίστευτου Callahan ότι αν μαζευόντουσαν όλα τα τραγούδια που είχε κυκλοφορήσει μόνο σε singles και EPs περιορισμένων αντιτύπων, όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία cd θα έπρεπε να είχαν επιστρατευθεί. Εάν τώρα μιλάμε και για ζωντανές ηχογραφήσεις και συμμετοχές σε συλλογές, αφήστε το καλύτερο.

Αυτό που τελικά είναι το “Accumulation: None”, δεν είναι άλλο παρά μία μικρή, ελάχιστη ματιά, 12 κομματιών στον χαώδη κόσμο του πειραγμένου μυαλού του mr.Smog. Ορισμένα πολύ παλιά κομμάτια, χαμένα κάπου στο παρελθόν, μικρά διαμαντάκια για τους fans, όπως τα “Astronaut” και “Hole In The Heart”, κάποια από τα πρώτα ώριμα χρόνια στα μέσα των 90’s, όπως τα “Spanish Moss” και “A Hit”, το δεύτερο ένα από τα καλύτερα πιο αρρωστημένα pop τραγούδια που έχει γράψει, ζωντανές ηχογραφήσεις για το ΒΒC, όπως τα “Chosen One” και “I Break Horses”, unplugged εκδοχές όπως αυτή του εξαίρετου “Cold Blooded Old Times”, αλλά και ένα φρεσκότατο τραγούδι το “White Ribbon”, μία γεύση για τον ήχο του επερχόμενου νέου album.

Μπορεί να μην είναι κάθε άλλο παρά πλήρης η συλλογή, να λείπουν πάρα πολλά τραγούδια, να μην είναι σε χρονολογική σειρά και να μην έχει μία συνοχή, όμως για τους fans που έψαχναν αυτές τις χαμένες ηχογραφήσεις έχει ιδιαίτερη αξία. Οι υπόλοιποι ας ακούσουν το απίστευτο “Red Live Dress”, στο οποίο σε μία άρρωστη διαστροφή, ο Callahan το γυρίζει σε μία δικιά του εκδοχή του Sir Mix-A-Lot, τραγουδώντας, κλείνοντας μας το μάτι, "My Anaconda don't want none unless it's got buns, hon/ Baby got back/ I like big butts", και ύστερα ας ξεκινήσουν το επικίνδυνο ταξίδι στον κόσμο του Bill Callahan με τα αριστουργηματικά albums “Dongs Of Sevotion” και “Rain On Lens”.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured