Πριν από ένα περίπου χρόνο η σκηνή του emo punk βγήκε για λίγο στην επιφάνεια μέσω του ΝΜΕ, πρόκειται όμως για ένα μουσικό ύφος που υπάρχει εδώ και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που νομίζει η εν λόγω εφημερίδα.

Μάλιστα ο τρόπος που είδε το συγκεκριμένο αφιέρωμα τους οπαδούς του ηχητικού αυτού στυλ ήταν ελαφρά προσβλητικός, μιας και τους θεωρούσε σχεδόν όλους μονόχνωτους φοιτητές που κάνουν υγιεινή και χωρίς ακρότητες ζωή, διαθέτουν ευαίσθητες ψυχές που μπορούν να πληγωθούν πολύ εύκολα και συναναστρέφονται μονάχα με ομοϊδεάτες τους.

Αν και δεν μπορώ να καυχηθώ ότι είμαι ένας από αυτούς που ακολουθούν κατά πόδας τα συγκροτήματα που απαρτίζουν τη σκηνή αυτή, είναι προφανές ότι το κοινό τους απαρτίζεται από πολύ πιο ενδιαφέροντες και πολυδιάστατους ανθρώπους απ' αυτούς που άφησε να εννοηθεί το αφιέρωμα.

Πάρτε για παράδειγμα τους Coheed And Cambria, και σκεφτείτε πώς φαντάζεστε τον ιδανικό οπαδό τους. Όπως και η μουσική που παίζει το Νεοϋορκέζικο κουαρτέτο, οι αισθητικές απαιτήσεις ενός δέκτη των τραγουδιών τους οφείλουν να είναι υψηλές για να αφομοιώσουν τον ιδιαίτερο μελωδικό τους χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα να θεωρούν απόλυτα οικείο το κιθαριστικό μπαράζ -παρότι διαρκώς ελεγχόμενο και κάποτε συγκρατημένο- που παρέχουν σαν περιβάλλον στα τραγούδια αυτά.

Όσο για τους στίχους τους, είναι φανερό ότι απευθύνονται καθαρά σε σκεπτόμενους ανθρώπους, που βιώνουν σοβαρές και δύσκολες συναισθηματικά καταστάσεις (μήπως γυρίζω τελικά σ' αυτά που έγραψε το ΝΜΕ;).

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Coheed And Cambria (μετά από ένα διάστημα ύπαρξης με τα' όνομα Shabutie -μάλλον δεν πρέπει να μιλάμε για κάποιο ταλέντο τούτων των μουσικών στα ονόματα συγκροτημάτων!) είναι σπουδαίο, κι αν πρέπει να μιλήσουμε για κάποιες ατέλειές τους, θα τις εντοπίζαμε στο ότι κάποτε χρησιμοποιούν μουσικά σχήματα που παραπέμπουν στο (κακό) metal, ενώ γενικά το κλίμα που επικρατεί στους στίχους είναι βαρύ και ζοφερό.

Αφήνοντας παράμερα το γεγονός ότι ο δίσκος μπορεί να είναι εθιστικός, ειδικά αν σας πετύχει στην κατάλληλη διάθεση, μήπως τελικά το ΝΜΕ έχει δίκιο;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured