Πριν αναφερθούμε εκτενώς στην παρούσα κυκλοφορία... Mία διαπίστωση - απορία: αφού ο "ημίθεος" -για τον γράφοντα- Freddie Mercury, για χρόνια βασικός τραγουδιστής -μεταξύ άλλων- του γκρουπ, δυστυχώς δεν βρίσκεται στη ζωή και είναι -από ό,τι φαίνεται- αδύνατον να αντικατασταθεί επαξίως, γιατί συνεχίζουν τις ηχογραφήσεις και τις κυκλοφορίες οι εναπομείναντες Queen, με guest τραγουδιστές που προσπαθούν να αντιγράψουν ψήγματα της μαγείας του Freddie;

Το πιο κωμικό στοιχείο της παρούσας κυκλοφορίας είναι πραγματικά οι φωνητικές προσπάθειες των τραγουδιστών-ηθοποιών που μετέχουν στην παράσταση. Μία παράσταση εμπευσμένη από τον Ben Elton, και βασισμένη πάνω στη μουσική των Queen. Και η παρούσα κυκλοφορία είναι ουσιαστικά το soundtrack αυτής της παράστασης.

Το έργο λοιπόν μας φέρνει στο 2302, όπου η προσπάθεια παγκοσμιοποίησης έχει ολοκληρωθεί και οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη που-κάποτε-λεγόταν-Γη, έχουν αποκτήσει μία ουτοπικά χαρούμενη και ασφαλή ομοιομορφία. Τα μουσικά όργανα έχουν απαγορευτεί. Μουσική φτιάχνεται μόνο από υπολογιστές. Ο Galileo δείχνει να είναι ο ήρωας που θα μπορέσει να οδηγήσει τους λιγοστούς εναπομείναντες νοσταλγούς του παρελθόντος σε μία ανάκαμψη και πτώση του κατεστημένου.

Ένα project φιλόδοξο προφανώς απ' ό,τι φαίνεται από τα σκηνικά του έργου, το οποίο όμως μουσικά δεν έχει να προσθέσει τίποτα στην ένδοξη -αν και κάποιες εποχές αμφιλεγόμενη- ιστορία των Queen.

Η μουσική είναι φροντισμένη από τους ίδιους, με την σπουδαία κιθαριστική ιδιοφυία του Brian May να είναι κι εδώ αισθητή. Όμως τις περισσότερες φορές ακούγονται σαν ορχήστρα κρουαζερόπλοιου, καλοκουρδισμένη μεν, αλλά που έπειτα από τόσα χρόνια έχει βαρεθεί να διασκευάζει τις ίδιες χιλιοακουσμένες μελωδίες.

Σίγουρα για τους πιστούς fans θα έχει μεγάλη αξία να παρακολουθήσουν αυτή την θεατρική παράσταση, αλλά από μόνο του το cd δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Θα ήταν μεγάλη κουβέντα να μιλήσω για "οικονομική αρπαχτή", ενώ πρόκειται για ένα από τα πλέον οικονομικά ευκατάστατα συγκροτήματα της βρετανικής βιομηχανίας. Προφανώς απλώς δεν ξέρουν πότε πρέπει να πέφτει η αυλαία.

Υ.Γ Για τους fans του Robert De Niro: Στπ καλαίσθητο βιβλιαράκι του συγκεκριμένου cd μπορείτε να τον δείτε σε μία αναμνηστική φωτογραφία με τους εναπομείναντες Queen, όπου κρατάει μία κιθάρα...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured