Το προηγούμενο άλμπουμ των Νορβηγών Sister Sonny με τίτλο "While Others Dance, Sister Sonny" τους τοποθετούσε στην κατηγορία των νέων εξαιρετικών σχημάτων της χώρας που φλερτάρουν έντονα με το λυρισμό και την americana, όπως τα περισσότερα εξάλλου σχήματα της ετικέτας Rec 90.

Σ' αυτό το νέο τους βήμα παρουσιάζονται πολύ πιο ποικίλοι στις στυλιστικές τους επιλογές και δηλώνουν έμπρακτα το ότι πέρα απ' το να γράφουν καλά κομμάτια, γνωρίζουν και τον τρόπο να κινούνται ευέλικτα ανάμεσα σε διαφορετικές μουσικές σχολές. Αυτό δεν τους βγαίνει πάντοτε σε καλό, μιας και αποτελεί και το αδύνατο σημείο τούτου του τέταρτού τους άλμπουμ.

Το "The Bandit Lab" δείχνει να μην είναι εστιασμένο καλλιτεχνικά σε ένα στόχο και ως εκ τούτου, μοιάζει με συλλογή από κομμάτια που είχαν κατά καιρούς γράψει και αποφάσισαν σ' αυτό το χρονικό σημείο να συλλέξουν σ' ένα cd (το περίεργο είναι δε ότι στο εξώφυλλο αναγράφεται πως πρόκειται για ένα διπλό άλμπουμ σε μονό δίσκο, κάτι που μάλλον μόνο εκείνοι γνωρίζουν το γιατί ισχύει κάτι τέτοιο).

Σπουδαία κομμάτια ασφαλώς και θα βρείτε εδώ, με προεξέχον το "Leonard In Drag" που φέρνει στο μυαλό μας τους Belle & Sebastian στις πιο upbeat εκλάμψεις τους, ενώ σε ουκ ολίγες στιγμές φέρνουν στο νου τους 22 Pisterpirkko (τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό, θα το κρίνετε εσείς!).

Οι Sister Sonny είναι προφανέστατα ένα αξιόλογο σχήμα και βρίσκονται μόλις στο τέταρτο άλμπουμ τους, κι αν για άλλους αυτό είναι η δημιουργική πορεία μιας ζωής, για εκείνους δεν είναι παρά η προθέρμανση για ακόμη καλύτερα (ή το λιγότερο εξίσου καλά) πράγματα που θα μας δώσουν στο μέλλον. Μέχρι τότε, αρκεστείτε σε γεμάτο υποσχέσεις και μικρές απολαύσεις παρόν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured