Διάβαζα μια διαφήμιση σε ένα περιοδικό για το cd των Angel που σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε το εξής: “Ένα μείγμα από παλιό industrial, μίνιμαλ ή και θορυβώδες ηχητικό τείχος, κατασκευασμένο από το αυτοσχέδιο αναλογικό συνθεσάιζερ του Ilpo Vaisanen (από τους Pan Sonic), ένα cd-player και την πιο fucked up ηλεκτρική κιθάρα που μπορούσε να βρει ο Dirk Dresselhaus (ή SchneiderTΜ)”.

Κατά πόσο η περιγραφή αυτή σε προτρέπει ή σε αποτρέπει από το να ακούσεις το εν λόγω cd είναι μάλλον προσωπική υπόθεση του καθενός, όπως και το κατά πόσο θα σε ικανοποιήσει το αποτέλεσμα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα περιμένεις, αφού διαβάσεις την προηγούμενη παράγραφο. Ο Ilpo βγάζει τον γνώριμο από τους Pan Sonic ηλεκτρονικό θόρυβο και ο Dirk γρατζουνάει μια κιθάρα, ή ότι τέλος πάντων έχει απομείνει από αυτήν.

Για την ακρίβεια η συνάντηση αυτή έγινε επί σκηνής (πήραμε μια ιδέα από τις εμφανίσεις των Pan Sonic και στην Ελλάδα πρόσφατα) και το αποτέλεσμα ήταν τα 10 αποσπάσματα αυτοσχεδιαστικού θορύβου που βρίσκουμε στο cd. O Ilpo με το διαμορφωμένο σε στυλ γραφομηχανής synthesizer του και ο Dirk με την ηλεκτρονικά ‘πειραγμένη’ κιθάρα του, συνθέτουν ένα μουσικό διάλογο που θα μπορούσε να ανήκει σε έναν jazz ή ακόμα rock αυτοσχεδιαστικό δίσκο αν τα όργανα που επιλέγανε ήταν πιο συμβατικά.

Όσοι έχουν εξασκήσει τα αυτιά τους στο να προσπερνούν το παραπέτασμα αυτό του θορύβου και να διεισδύουν στην περίπλοκη αλλά και περιπετειώδη δομή της μουσικής τους, με τις φοβερές ενεργειακές αυξομειώσεις αλλά και τις παρανοϊκές στροφές, σίγουρα θα μείνουν κατάπληκτοι. Το δίδυμο δείχνει να διαθέτει φοβερές διόδους μουσικής επικοινωνίας και η παρουσία του επί σκηνής, κρινόμενη από το συγκεκριμένο δείγμα, δείχνει εξαιρετική.

Επιπλέον, μια μικρή γεύση από τις ζωντανές εμφανίσεις των Angel μπορούμε να πάρουμε από τα δυο clips που υπάρχουν σαν extra στο cd και παραπέμπουν σε καταστάσεις που παρακολουθήσαμε στα Bios και Electrograph festivals την τελευταία διετία και στην χώρα μας.

Το υλικό του cd είναι εξ’ ολοκλήρου καταγεγραμμένο από ζωντανή εμφάνιση των Angel, χωρίς μάλιστα την παραμικρή επεξεργασία. Τα αποσπάσματα αριθμούνται λιτά από το ένα ως το δέκα και το εσώφυλλο περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα credits. Άλλωστε ο σκοπός του cd δεν είναι κάποια σοφιστικέ και αποστειρωμένη παρουσίαση ενός στουντιακού πειράματος, αλλά η καταγραφή της γεμάτης ενέργειας σκηνικής συνεύρεσης δυο σύγχρονων αυτοσχεδιαστών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured