…Για να παραφράσουμε λίγο τον ποιητή Leonard Cohen : "First we take Australia / Then we take USA"! Ή για να είμαστε περισσότερο συγκεκριμένοι, μετά την Penny Ikinger που ανακάλυψε τούτον αυτό τον δικτυακό κόμβο και μας έστειλε τη δουλειά της, νάτο αυτό το Καλιφορνέζικο ντουέτο να μας στέλνει απ' το ηλιόλουστο (τις περισσότερες φορές) Σαν Φρανσίσκο την ηλιόλουστη ποπ μουσική του.

Πρόκειται για ένα δισκάκι με τέσσερα κομμάτια που αποτελεί τον προπομπό ενός άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο ("Circa"), το οποίο ακολουθεί μια ακόμη μεγάλου μήκους προσπάθεια με τίτλο "Among Dreams" που είχε κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2000.

Το ύφος των Potion θα μπορούσαμε να το εντάξουμε στην κατηγορία της κοσμοπολίτικης ποπ, έτσι όπως μας τη δίδαξαν οι Saint Etienne και οι Cardigans. Δεν πρόκειται να ισχυριστούμε ότι είναι ισάξιοι με κανένα απ' τα παραπάνω συγκροτήματα (πολύ δε περισσότερο με την άπιαστη σε κλάση και στυλ σχολή της ετικέτας El Records!), τα καταφέρνουν πάντως αρκετά καλά, κυρίως με τα ενίοτε ενδιαφέροντα φωνητικά της Annie Maley και κάποτε με τα τραγούδια του Michel Diaz De Bedoya.

Το φερώνυμο κομμάτι ρέει θεσπέσια επάνω σε μια στιβαρή ρυθμική ακολουθία, και αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε σε σχέση με τον ήχο τους είναι ότι ενώ προέρχεται εξ ολοκλήρου από ηλεκτρονικές ηχητικές πηγές, φροντίζουν πάντοτε να τις συνοδεύουν από μπόλικες ηλεκτρικές κιθάρες.

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται ελκυστικά, απευθυνθείτε στο site του συγκροτήματος www.potionmusic.com

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured