Ένα ακόμα μέλος της θορυβώδους παρέας της Αυστριακής Mego με την οποία έχουμε ασχοληθεί δεόντως τον τελευταίο καιρό (βλέπε Fennesz, Pita κλπ) είναι και ο γερμανικής καταγωγής Florian Hecker. Παρόν στα περισσότερα από τα ‘laptop concerts’ της εταιρίας του, έχει δώσει γενικά την εντύπωση ως του πιο επιθετικού (ηχητικά κρίνοντας πάντα) της όλης παρέας. Οι ηχητικές του εξερευνήσεις αν μη τι άλλο δοκιμάζουν τα όρια των οικιακών μας ηχοσυστημάτων, παίζοντας με περίεργες συχνότητες που ξεκινούν από το βαθύ τρανταχτό μπάσο και φτάνουν μέχρι το πιο εκκωφαντικό τσίριγμα.

Από ότι καταλάβατε πρόκειται για μουσική στην πιο abstract μορφή της που σαφώς και δεν μπορεί να μπει κάτω από οποιαδήποτε ταμπέλα. Δείτε το σαν ένα πείραμα, ή ακόμα σαν μια μορφή φουτουριστικής σύνθεσης, προκλητικής σε όλη της την υπόσταση. Το Sun Pandemonium είναι η τρίτη κυκλοφορία του Hecker, η οποία ακόμα περισσότερο από τις προηγούμενες, έχει σαν σκοπό την ολομέτωπη επίθεση στα αυτιά του ακροατή.

Παραπάνω από το μισό της 40λεπτης διάρκειας του cd, καταλαμβάνει το 2o track με τίτλο Stocha Acid Zlook, το οποίο είναι και το κεντρικό θέμα του δίσκου. Ένα καθαρά βιομηχανικό κομμάτι, στο οποίο αισθάνεσαι ότι είσαι εγκλωβισμένος μέσα σε ένα εργοστάσιο με τις μηχανές του στο φουλ και προσπαθείς να ξεφύγεις, περνώντας ξυστά από πλάνες και τρυπάνια. Λογικό θα μου πείτε, στην μεταβιομηχανική εποχή που ζούμε, οι καλλιτέχνες να αντλούν πλέον έμπνευση όχι πια από την φύση αλλά από τις ίδιες μηχανές.

Στο υπόλοιπο cd τα κομμάτια διαρκούν από δυο ως τέσσερα λεπτά και έχουν την μορφή ασκήσεων πάνω σε συγκεκριμένες συχνότητες και θορύβους, σε μια αναζήτηση νέων μουσικών δομών. Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα μια τέτοια αναζήτηση, η οποία ξεφεύγει από οποιοδήποτε σενάριο είχε ακολουθήσει η μουσική τους προηγούμενους αιώνες, ο Hecker θα σας δώσει αρκετό υλικό. Όσο για τους υπόλοιπους και μη εξοικειωμένους με τέτοιου είδους ‘ηχητικά πυροτεχνήματα’, η μουσική του Hekcer θα έχει μάλλον βλαβερές συνέπειες για την ψυχική τους ηρεμία...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured