Μέρος κι αυτός του lounge φαινομένου, αλλά και λάτρης παράλληλα των house beats, ο Mark Farina, που επιλέγει και μιξάρει τα κομμάτια της παρoύσας συλλογής, δεν είναι κάποιος τυχαίος. Πίσω στα late '80s έγινε φίλος με τον Derrick Carter, ίσως τον πιο επιδραστικό house παραγωγό της δεύτερης γενιάς και διαδραμάτισε σοβαρό ρόλο στις σκηνές του Chicago και του Detroit. Κάτω από το όνομα Symbols in Instruments κυκλοφόρησε το track "Mood", που είχε σχετική επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) "ambient techno" κομμάτι, ενώ στα 90s είναι εμφανής η αδυναμία του στους relaxed ήχους, έχοντας μάλιστα κυκλοφορήσει τρία volumes για τη Mushroom Jazz σειρά του.

Παράλληλα όμως με την χαλαρωτική, jazzy, chill-out πλευρά του, υπάρχουν και οι uptempo συλλογές, όπως οι "United DJs of America" και "San Francisco Sessions" και αυτή που εξετάζουμε. Δηλαδή jazzy/deep/funky house σαν όμορφα απλωμένο χαλί για τις πρώτες ή τις τελευταίες ώρες ενός set που απαιτούν ιδιαίτερη μεταχείριση και οπωσδήποτε όχι αιχμηρά σημεία και κορυφώσεις.

Ξεκινώντας με ένα ακορντεόν πάνω σε house ρυθμους ("Boca De Bondomeon" - Latin Impressions), που μπορεί να βρει αρκετό χώρο στα ελληνικά clubs, και συνεχίζοντας με funky latin percussion στο "Salsa Fresca (M. Re-edit)", προχωρά σιγά σιγά σε πιο jazzy house ήχους ("Rise" - Kenny Karvajal) και στα μισά αποκαλύπτει την πιο tech πλευρά του για να καταλήξει και πάλι να μας εφοδιάζει με funky, deep ήχους. Μάλιστα η τριάδα "Right On" (Silicone Soul -- σε ένα Can 7 remix), "A Brighter Day" (Kaskade -αυτό το κομμάτι κι αν δεν μας φέρνει καλοκαιρινό αέρα!) και "With You" (Sirus) μας αποζημιώνει με jazzy/soulful beats για την κοιλιά που παρατηρούμε στη μέση, πλην ενός pumpin "Vuelve a Casa" με ένα ατμοσφαιρικό αναλογικό synth και άκρως χορευτικό ρυθμό. Μέτριο είναι και το track του ίδιου του Mark Farina ("Radio") που κινειται σε ένα tech-house πεδίο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Εκπλήξεις δεν υπάρχουν, πέρα από ένα δυνατό άνοιγμα και κλείσιμο, ενώ το ενδιάμεσο κομμάτι, χωρίς να απογοητεύει, δεν προσφέρει και πολλά στην κορεσμένη deep house σκηνή, όμως οφείλουμε να σημειώσουμε τη μοναδική ικανότητα του Mark στο μιξάρισμα. Δεν πρόκειται να αναφωνήσουμε "ωωω" σε ένα smooth mix, γνωρίζοντας ότι πλέον δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου ζωντανά, πόσο μάλλον στουντιακά. Η ικανότητα και ειδοποιός διαφορά συνίσταται στο ιδιαίτερο στυλ του καθένα, είτε μιξάροντας άσχετα μεταξύ τους πράγματα, είτε παίζοντας ταυτόχρονα με τρία ή περισσότερα κομμάτια. Ο Mark Farina, μπορεί να μην ανήκει στις δύο κατηγορίες, να μην προσπαθεί να εντυπωσιάσει, αλλά κερδίζει με το πόσο απαλά κάνει τις διαδοχές, αφού μόλις ξεμπερδέψει με τη μία, ασχολείται με την άλλη. Οι αλλαγές κρατούν μέχρι και δύο λεπτά, διυλίζοντας τον κώνωπα, με αρκετή υπομονή και σημασία στην λεπτομέρεια. Δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο hot ονόματα της house σκηνής του San Francisco...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured