Mην ντρέπεστε αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο DJ Rectangle. Σπεύδουμε να σας καθησυχάσουμε, αφού ακόμα και στο web είναι αδύνατο κανείς να βρει ένα site που να λέει 2-3 λέξεις στη σειρά για το παρόν album. Και όμως, πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους hip-hop DJs της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, με πολλές συμπάθειες στα παιδιά της δυτικής ακτής για τις ικανότητές του. Τα mix tapes του (τα μιξαρισμένα cds δηλαδή, γιατί πλέον το tapes είναι μόνον κατ'όνομα) είναι ξακουστά, όσο και δυσεύρετα στην Αμερική, πόσο μάλλον στην δική μας πλευρά. Η Hitch-Hyke έχουμε την εντύπωση ότι πέτυχε διάνα σε ένα κομμάτι της αγοράς που άξιζε να καλυφθεί στη χώρα μας -ανάλογες μάλιστα συλλογές έχει παρουσιάσει από το Avopolis ο Ηλίας Πυκνάδας.

Είπαμε στην αρχή για συμπάθειες και θα πρέπει απαραιτήτως να συμπληρώσουμε το αμοιβαίο της έννοιας, μιας και δεν είναι μόνο οι παραγωγοί της δυτικής ακτής που δίνουν με χαρά super επιτυχίες τους για να τις συμπεριλάβει στο mix (πολλές φορές ηχογραφούν ξεχωριστά κομμάτια ή δίνουν έτοιμα ακυκλοφόρητα!), αλλά και ο ίδιος δείχνει μια ολοφάνερη συμπάθεια για το West Coast στις επιλογές του (με έμφαση στην Aftermath κλίκα), με μερικά χτυπητά ονόματα από την άλλη πλευρά για το "ξεκάρφωμα".

Αυτά είναι ψιλά γράμματα όμως για τους περισσότερους καθώς ο κύριος στόχος του mix, αλλά και αυτό που θα αντιληφθεί ο μέσος ακροατής, είναι ότι πρόκειται για μία super συλλογή από αγαπημένα κομμάτια, μιξαρισμένα χωρίς εμφανή διάθεση επίδειξης (που σημαίνει όχι πολλά παιχνίδια με τα decks και διαρκείς εναλλαγές, σχετικό χρόνο στην ανάπτυξή τους, περιορισμό στα scratches) -κοινώς ουσία.

Ψιλά γράμματα είναι και το πρόχειρο εξώφυλλο και τα λάθη στους τίτλους (ο Beenie Sigel έχει γίνει Beenie Siegal π.χ. και -πιστέψτε με- δεν είναι το μοναδικό) και η εμμονή στον φίλο Dre (ακόμα και από τους Mobb Deep επιλέγει τη χειρότερη στιγμή του album "Infamy", το "Live Foul", μόνο και μόνο επειδή φαίνεται ως ξεπατήκωμα του ήχου του δόκτωρα). Διότι το αποτέλεσμα το μόνο που εμπνέει είναι ...χορό! Party anthems όπως τα προαναφερόμενα, αλλά και αυτά των Naughty By Nature & 3LW ("Feels Good" από το album Iicon), Rock με Nate Dogg ("Walk Like A G"), Busta Rhymes (στο εκρηκτικό funky jump-up-and-down κομμάτι "Pass The Courvoisier", single με τη βοήθεια του badboy rapper Sean 'P Diddy' Combs), Dr.Dre ("Bad Intentions") κ.α. Δεν λείπει φυσικά και το mega-hit "Addictive" (Truth Hurts featuring Rakim) για να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Kαι για τους πιο ψαγμένους έχουμε ακόμα πιο ευχάριστα νέα ή νομίζουμε τουλάχιστον. Θυμάστε την πολυσυζητημένη ιστορία του τσακωμού Nas με Jay-Z; Να πούμε ότι ο Jay είχε αρχίσει την κόντρα με το "Takeover", o Nas απάντησε με το "Ether" και κάποια στιγμή κάποια μουσικά sites άρχισαν να γράφουν για ένα άγνωστης προελεύσεως track του Jay-Z με τίτλο "Super Ugly" που καταφερόταν και πάλι ενάντια στον Nas. Αυτό το κομμάτι δεν κυκλοφόρησε ποτέ κανονικά, απ'όσο έχουμε υπόψη μας, και μάλιστα παίχτηκε μόνο από κάποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Λοιπόν, αν και αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στις σημειώσεις του cd, είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε κάποιο cd και μάλιστα αυτό που ακουγόταν τότε (δηλαδή ένα κομμάτι που ξεκινάει με το sample του "Bad Intentions" και καταλήγει στο "Got Ur-Self" A του Nas) δεν είναι παρά η μίξη των δύο ακραίων κομματιών σε ραπάρισμα του Jay-Z! Δηλαδή, είναι (με κάθε επιφύλαξη) αυτό ακριβώς το κομμάτι, αυτού του mixtape!

Αρκετά όμως με τις δική μας μανία για ανακαλύψεις (του τροχού;) -δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για την παρούσα μιξαρισμένη συλλογή, πέρα από το να σας παροτρύνουμε να την αναζητήσετε στα ράφια των δισκοπωλείων και να δείτε και μόνοι σας το ρόστερ των κομματιών και των καλλιτεχνών.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured