Από τα πρώτα βήματα του hip hop τα mixtapes ήταν απαραίτητα συμπληρώματα της κουλτούρας του μουσικού αυτού είδους. Οι αυτοσχέδιες μιξαρισμένες κασσέτες που ηχογραφούσαν οι διάφοροι djs στο δωματιό τους ή στο studio οι πιο τυχεροί, με σκοπό να επιδείξουν τις ικανότητες τους πάνω στα turntables, άλλαζαν και αλλάζουν χέρια με απίστευτη ταχύτητα. Με το θέμα των δικαιωμάτων και των αδειών που χρειάζονται οι djs από τους καλλιτέχνες και τα labels, ήταν και είναι ένα σημαντικό θέμα, τα mixtapes παραμένουν σε μία underground υπόσταση, αν και υπάρχουν και κάποιοι που καταφέρνουν να παίρνουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν τέτοια mixtapes, σε cd μορφή βέβαια πλέον, και να φτάνουν οι μιξαρισμένες συλλογές τους ακόμα και σε μακρινές χώρες όπως η Ελλάδα.

Το δεύτερο και τέταρτο cd της σειράς Mixtape Gods, με τους υπότιτλους “Bullet Proof Togas” και “We Invented The Mixtape” αντίστοιχα, παρουσιάζουν DJ Cobra και DJ Icewater, προσφέροντας σε κάθε cd πάνω από 74 λέπτα και καμμιά 40αριά hip hop tracks κομμένα και ραμμένα σε ένα ασταμάτητο ταξίδι σε κυρίως πρόσφατες κυκλοφορίες αλλά και κάποια κλασσικά κομμάτια από το παρελθόν.

Άλλα στις αυθεντικές εκδόσεις τους, και άλλα σε remix του Icewater, όλα πάντως με τις παρεμβάσεις με σκρατσάκια και λούπες, από τους δημιουργούς της συλλογής. Δεν το βρίσκω και πολύ αναγκαίο να αρχίσω να αραδιάζω τα ονόματα όλων των καλλιτεχνών και groups που ακούγονται στα δύο mixtapes… απλά σκεφτείτε την αφρόκρεμα, όλα τα ονόματα του hip hop και κάποια του r’n’b που μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια, όλα στοιβαγμένα και στριμωγμένα στα δύο cds.

Το μόνο αρνητικό βέβαια που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει στα δύο volumes των Mixtape Gods, είναι ότι το cuts από πολλά tracks είναι περιορισμένα σε ελάχιστη διάρκεια, με τον μέσο όρο να μην ξεπερνάει τα 90 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, ένα μεγάλο θετικό είναι οι φωτογραφίες στο εξώφυλλο, και που να δείτε το οπισθόφυλλο... Αυτές οι γυναίκες ΔΕΝ υπάρχουν, που λέει και ο mr.boss μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured