Άξιος συνεχιστής της παράδοσης των πάλαι ποτέ κορυφαίων Pavement, με σαφές κόλλημα στην κιθαριστική folk-rock-pop ιστορία και μεγάλη άνεση στο να ελίσσεται ανάμεσα στο mellow συναίσθημα της seventies ποπ και τις κιθαριστικές εξάρσεις, ο Ben Kweller μας παρουσιάζει ένα ντεμπούτο γεμάτο όμορφες στιγμές και μας καλεί να πιούμε τον μεσημεριανό μας καφέ μαζί του κάπου ανέμελα.

Ρομαντικός και ανεπαίσθητα ρέπων προς την μελαγχολία διαθέτει συνθέσεις με νεύρο και ροή τέτοια που με την πρώτη ακρόαση κερδίζουν την προσοχή του ακροατή. Ο ίδιος ο Ben μάλιστα έχει αναλάβει και το πιάνο, το οποίο "γεμίζει" πανέμορφα τις κιθαριστικού ύφους συνθέσεις του.

Θα μπορούσε να βγάλει hits αυτός ο δίσκος. Κομμάτια όπως το No Reason ή το Walk On Me, θα μπορούσανε να είναι επιτυχίες ενός πιο εμπνευσμένου Tom Petty ή ακόμα κι ενός Ryan Adams σε πιο ποπ ηχητικούς δρόμους.

Όταν θέλει λοιπόν, γίνεται ξεσηκωτικός και δημιουργεί sing along μελωδίες, ενώ όταν ηρεμεί, η μουσική του καταφέρνει να διατηρεί την συναισθηματική της δύναμη και να κρατάει το ενδιαφέρον σε υψηλά standards. Βοηθάει και η προσεγμένη και ταιριαστή στο ύφος του παραγωγή από τον Stephen Harris (U2, Dave Matthews Band κ.ο.κ)

Μόλις 20 χρονών, με το SHA SHA να αποτελεί την παρθενική κυκλοφορία long play της ATO Records (αλλά όχι και του ιδίου, μιας και είχε προηγηθεί το FREAK OUT, IT'S BEN KWELLER, που κυκλοφόρησε μόνος του), ο Kweller δείχνει να αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στον εσχάτως ακμάζων χώρο της power-pop σκηνής.

Ό,τι αγαπήσατε σε ονόματα όπως οι Teenage Fanclub και ο Matthew Sweet, θα το βρείτε κι εδώ...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured