Στο συχνό πλέον ραντεβού μας, από την στήλη των reviews, με την Morr Music, συναντάμε αυτή τη φορά έναν εκπρόσωπο της Ιταλικής επαρχίας, τον μόλις εικοσιδιάχρονο Andrea Mangia, που ηχογραφεί με το όνομα Populous. Πρέπει να ξεσκαρτάρει αρκετά demos ο κύριος Thomas Morr για να εντοπίζει τέτοια διαμαντάκια και να τα βγάζει στο φως. Μας είχε βέβαια προετοιμάσει κατάλληλα για το νέο κύμα των φρέσκων ονομάτων της εταιρίας του από την συλλογή Blue Skied An’ Clear στην οποία συμμετείχε και ο Populous.

Η μορφή της μουσικής του Populous ακολουθεί μεν το κλίμα των κυκλοφοριών της Morr αλλά ξεφεύγει λίγο στο στυλ. Ο ήχος είναι ηλεκτρονικός και ατμοσφαιρικός, με τις κατάλληλες αναλογικές προσθήκες και τα clicks και cuts που τοποθετούν τον Populous στα χνάρια των Boards of Canada και των Autechre. Η ελαφρά διαφοροποίηση με τη μουσική των προαναφερθέντων είναι η μικρές hip hop πινελιές που συναντάς διάσπαρτες στο Quipo και δίνουν το προσωπικό στίγμα του Populous. Άλλωστε όσο και καλό να είναι ένα cd για να σε ξεφύγει από τις κακοτοπιές της κοινοτυπίας θα πρέπει να διαθέτει και κάποιες καινούργιες ιδέες.

Το μόνο μείον είναι η μικρή διάρκεια του Quipo (δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το σαραντάλεπτο) αλλά ας αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό του ότι πρόκειται μόλις για το ντεμπούτο του Populous. Οπότε του δικαιολογούμε ένα μικρό δισταγμό για τα πρώτα του βήματα, τα οποία όμως διαθέτουν τόσο την (αναμενόμενη) φρεσκάδα όσο και την ποιότητα που απαιτείται για να ανεβάσει τις προσδοκίες μας.

Όσο για το αίνιγμα του τίτλου; Quipo είναι ένα αρχαίο αριθμητικό σύστημα που χρησιμοποιούσαν οι Ίνκας για τους υπολογισμούς στις αποθήκες τους. Μήπως και ο κύριος Mangia έχει εντοπίσει το δικό του ανάλογο μαθηματικό σύστημα, για να συσσωρεύει τις επιρροές του και μέσω των δικών του συναρτήσεων να παράγει υπέροχες μελωδίες; Θα το εξακριβώσουμε στο μέλλον, άλλωστε όσο και αν μας ξεγελά η ωριμότητα της μουσικής του, ο Populous είναι πολύ μικρός και το μέλλον είναι μπροστά του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured