Producers: Eminem, DJ Premier, Denaun Porter, Rush, Dante Ross, John Gamble, Nas, John Freeman, Kelling Manning.
Featured artists: Eminem, Obie Trice, 50 Cent, D12, Jay-Z, Freeway, Nas, Xzibit, Macy Gray, Boomkat, Rakim, Gang Starr.
Aν μη τι άλλο, εντυπωσιακό το line up που συγκέντρωσε ο mr. Marshall Mathers στο soundtrack της νέας του ταινίας με τίτλο "8 mile", που, παρεμπιπτόντως, είναι η οδός που διαχωρίζει το "λευκό" από το "μαύρο" μέρος του Detroit... Line-up, που μαζί με τη φόρα που έχει πάρει, αναμένεται να γεμίσει τα ταμεία της Universal διεθνώς. Συνυπολογίζοντας και το hit single "Lose Yourself" που προηγήθηκε, μία από τις κορυφαίες εμπορικά και καλλιτεχνικά στιγμές του (και με διαφορά το καλύτερο track στο album), μία λέξη μας έρχεται στο μυαλό: Bingo!

Ας περάσουμε όμως στην ουσία τη συλλογής, η οποία αποτελείται από 16 κομμάτια, 3 από τα οποία ανήκουν στον Eminem, με συμμετοχές βέβαια και σε κάποια άλλα, μιας και τα μέλη της Shady Records, παίρνουν κι αυτά την μεγάλη ευκαιρία.

Πρώτη σημείωση: Όπως και στο "The Eminem Show", ο Eminem αποφάσισε να πάρει την τύχη της παραγωγής σχεδόν στα χέρια του. Σε όλα τα κομμάτια στα οποία υπάρχει, η παραγωγή ανήκει σε εκείνον.

Δεύτερη σημείωση: Το "δικό του" μέρος στο 8 mile, χωρίς να στερείται των ίδιων, "προκλητικών" tricks, ιντριγγάρει διαφορετικά. Είναι προσωπικό και, χωρίς, να στερείται humour, εστιάζει στη δική του ανέλιξη: Από το μηδέν στο 1000. Μια συνηθισμένη, βέβαια, ναρκισιστική έξαρση που μετουσιώνεται εδώ σε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Στο "Love Me", όμως, μαζί με τους 50 Cent, Obie Trice, ο Eminem απογοητεύει. Στο "8 Mile", μια ιδιότροπη μίξη Dr. Dre και Neptunes, ενθουσιάζει. Στο τέλος, κάτι παραπάνω. Το "Rabbit Run", με τις καταιγιστικές του ρύμες, είναι ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα που ακούσαμε από τον ίδιο.

Η ομάδα της Shady Records, από την άλλη μας φάνηκε κάπως απρόσωπη. Οι Gang Starr μας έστειλαν στο διάστημα, χρησιμοποιώντας βέβαια την παλιά συνταγή. Το track από τον Jay-Z, "8 Miles and Runnin", θα κερδίσει radio play, αλλά δεν κέρδισε εμάς. Το "Time of My Life" της Macy Gray απλά δεν κολλάει στο σύνολο...

Ο Rakim επέστρεψε φορτσάτος πάντως, κι αυτός με τα παλιά, αγνά, υλικά της γιαγιάς. Αρκούν για πρώτη δόση... Για τους D-12: Αν σας άρεσε το "When The Music Stops", θα λατρέψετε το "Rap Game" και ειδικά το:"I'm all for America / fuck the government / tell that C. Delores Tucker slut to suck a dick".

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα άνισο album, με νεοσύλλεκτους (50 Cent και Obie) και παλαιούς (Jay-Z, Guru, Rakim) στο χώρο του hip-hop. Παρόλα αυτά και πάλι οι δάφνες ανήκουν στον Eminem. Αυτός είναι ο τυπικός και άτυπος πρωταγωνιστής, αφού τα τρία tracks του είναι κορυφαία και μαζί με αυτό των Gang Starr, κάνουν το 8 Mile ελκυστικό, με τους υπόλοιπους να διαμορφώνουν ένα πολύ καλό sampler καλλιτεχνών της ανατολικής ακτής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured