Οι Chateau Flight αποτελούνται από το δίδυμο Gilb'r (Gilbert Cohen, παραγωγός του γαλλικού σταθμού Radio Nova) και I:Cube, ητοι Nicolas Chaix. Ο πρώτος κυκλοφόρησε στο label του, Versatile, δύο σόλο album του δεύτερου και σιγά σιγά αναπτύχθηκε μια φιλία μεταξύ τους και μια άριστη συνεργασία από την οποία προέκυψε το ντεμπούτο EP 'Discobole' και το album 'Puzzle'. Ταυτόχρονα είχαμε την κυκλοφορία σωρείας remix για Air, Stardust, Femi Kuti κτλ. Στο "Remixent" βρίσκουμε τα σημαντικότερα από αυτά, μαζεμένα σε μία συλλογή που κινείται -ως ήταν αναμενόμενο- σε ένα ευρύ φάσμα styles και μόνο η lounge διάθεση αποτελεί το συνδετικό κρίκο.

Breakbeats, house ρυθμοί, μαζί με ambient/jazzy/world ατμόσφαιρες μας δίνουν μια γενική εικόνα του ήχου. Σχεδόν όλα τα κομμάτια έχουν κάτι να πουν, αλλά θα σταθούμε σε πέντε που ξεχωρίζουν σαφώς από τα υπόλοιπα. Είναι, καταρχήν, το opening "Brand New Day" (Pavel Kostiuk), ένα χαρούμενο jazzy, drum'n'bass track, με τη μυρωδιά των Brand New Heavies, το "Lola Rastaquouere" (Serge Gainsbourg) που είναι αρκούντως αισθησιακό, με γαλλικά, αντρικά φωνητικά και τζαμαϊκανά γυναικεία, που δημιουργούν ένα περίεργο χαρμάνι.

Super είναι επίσης και το υπνωτικό remix στο "J'ai Dormi Sous L'eau" των Air, αλλά και το πρώτο τους remix, αυτό στο "Too Fortiche" του Pierre Henry: Σπινταριστό chill out!

Κορυφαίο όμως track είναι το "It's Complete" (At Jazz), που είναι και ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής αυτής της συλλογής και μια υπέροχη επιλογή ατμόσφαιρας, beats, φωνητικών.

Το δίδυμο των Chateau Flight τα καταφέρνει σχετικά καλά και στη disco house ("Take a rest" - Psycho On Da Bus), σ' αυτό του αργού drum'n'bass, με τα ξεχωριστά φωνητικά του Femi Kuti (γίνεται αγνώριστο το "Beng Beng Beng"), του tribal house με ξυλόφωνο και ηλεκτρική κιθάρα ("Soul Fiesta" - Manu Dibango).

Τέλος, υπάρχουν και tracks που απλώς αρκούνται στην αναπαραγωγή μια ιδέας κατά μήκος τους.

Συμπερασματικά έχουμε να κάνουμε με ένα σύνολο από remix που απευθύνονται στις χαλαρές, προ dancefloor ώρες, με nu-jazz, house και breakbeats που προδίδουν τον εκλεκτικισμό του διδύμου. Ειδικά η πεντάδα που ξεχωρίσαμε είναι για all-star game...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured