Ο Kevin Yost είναι σίγουρα ένας από τους πλέον γνώριμους djs στο ελληνικό κοινό, μια και οι εμφανίσεις του στα αθηναϊκά clubs είναι παραπάνω από συχνές. Σεμνός και σαφώς επικεντρωμένος στη μουσική έχει κερδίσει το ελληνικό dance κοινό, με τα εξαιρετικά house sets του, τα οποία διαθέτουν την βαθιά αμερικάνικη ρυθμική ομορφιά και τις απαραίτητες jazz, funk και techno προσμίξεις. Το Abstract Funk Theory ακολουθεί πιστά τα standards των ζωντανών εμφανίσεων του και δεν πρόκειται να απογοητεύσει στο παραμικρό κανέναν από τους φίλους του.

Για τους υπόλοιπους καλό θα ήταν να κάνουμε μια μικρή εισαγωγή στον αγαπητό κύριο Yost. Γνήσιο τέκνο της αμερικάνικης dance σχολής και τον πρωτοπόρων του house (βλέπε Derrick May) δεν κρύβει την αγάπη του για την μαύρη μουσική και ιδιαίτερα για την jazz. Δεν περιορίζεται αυστηρά σε ένα στυλ (κάτι που φαίνεται και στο εν λόγω cd), έχοντας βέβαια κάποιες προτιμήσεις σε jazz και deep house ρυθμούς.

Το Abstract Funk Theory περιλαμβάνει εν μέρει δικά του αποκλειστικά κομμάτια και επιπλέον κάποιες συμμετοχές από τους Peter Funk, Big Sexy και STP. Στα 13 αμιξάριστα κομμάτια του AFT περιλαμβάνονται τόσο παλιά όσο και καινούργια και απευθύνονται κυρίως στις χορευτικές πιστές χωρίς να της λείπουν και αρκετές πιο lounge στιγμές.

Αν θέλουμε να ξεχωρίσουμε κάποια tracks, σε αυτά θα ανήκαν το ατμοσφαιρικό Things Unsaid με το βαθύ μπάσο, το δυνατό Cotton Candy Funk, ή τα πιο νυχτερινά Where Were We και Just Like Me. Από την άλλη πλευρά κομμάτια σαν το An American in Paris και κυρίως το Fusion Fetish που κλείνει το δίσκο, βασίζονται περισσότερο στη μελωδία παρά στον ρυθμό και ειδικά στο δεύτερο η περιπλάνηση καταλήγει σε jazz μονοπάτια. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε και για να μείνουμε με την κατάλληλη αίσθηση στο τέλος του δίσκου.

Αν ψάχνετε για κάτι που να σας συντροφεύει πριν και μετά την (μηνιαία πλέον) εμφάνιση του Yost στα clubs της Αθήνας, το Abstract Funk Theory είναι η καλύτερη επιλογή.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured