Από μια μπάντα που μας έδωσε μερικές από τις πιο εμπνευσμένες μουσικές της δεκαετίας του 90 θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτή την επανάληψη καλών στιγμών του παρελθόντος, ειδικά με τέτοιο τίτλο, με την αλλαγή εταιρείας, με τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν αυτού, αλλά και το τεράστιο ποσό που ξοδεύτηκε για την ηχογράφησή του.

Αυτό που ακούμε είναι ένα αξιοπρεπές, γλυκό, αλλά άνευρο χάιδεμα στα αυτιά των die-hard fans. Ορχηστρικό, 90s νεο-glam και με το απόμακρο feeling να έρχεται σε αντίθεση με τη ζεστασιά των αρμονιών, των ακουστικών κιθάρων, των εγχόρδων.

Το album ανοίγει με το ‘Positivity’ που, αν και μοιάζει με το ‘She’s In Fashion’ από το ‘Head Music’, είναι μια καλή επιλογή. Το ‘Street Life’ τυπικό glam στυλάκι των Suede, ενώ καλύτερη στιγμή του album ίσως είναι το ‘Beautiful Loser’, με ελαφρές δόσεις Liam Gallagher ερμηνείας, κι ένα θέλω-να-γίνω-το-νέο-'Metal Mickey' αίσθημα. Το ‘Obsessions’ είναι μάλλον παρωδία του ‘Trash’, το 'Astrogirl' θυμίζει το 'Asphalt World', ενώ αξιόλογα είναι τα 'Lonely Girls' και 'Lost in TV'. Εν τέλει, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, αφού το υλικό δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας και η έμπνευση είναι στοιχείο που λείπει αρκετά από το 'A New Morning'.

Τι κρίμα που η φορματισμένη φωνή του Brett, τον βρίσκει να παθιάζεται δίπλα στις ίδιες fuzzy κιθάρες, τις ίδιες μπαλλάντες, αλλά και μερικές συνθέσεις που είναι λίγο καλύτερες από αυτές της πλειοψηφίας του "Head Music" -μόνο που έχει προηγηθεί ήδη μια ατυχής στιγμή.

Όλα αυτά βέβαια ίσως και να είναι bullshit για έναν πιστό fan που γνωρίζει καλά γιατί ταράζεται ακούγοντας αυτή την φωνή να ρίχνει αναίσχυντα lazy στιχάκια, κάνοντάς τα από ενδιαφέροντα ως κολλητικά και γνωρίζει επίσης καλά ότι βλέποντας τη μπάντα να βαδίζει στον ίδιο δρόμο θα μπορούσε να ακολουθεί για πάντα. Σεβαστό αυτό.

Τι συμβαίνει όμως, όταν η ίδια η μπάντα κάνει απελπισμένους κύκλους γύρω από τον εαυτό της; Για τους υπόλοιπους δεν τίθεται θέμα. Το ίδιο κοινό της όμως ίσως θα πρέπει να έχει απαιτήσεις. Δυστυχώς οι μεγάλες βρετανικές μπάντες των 90s κλατάρισαν εν μέρει λόγω των μειωμένων προσδοκιών από εκείνο...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured