Παρακάμπτοντας τον ετεροχρονισμένο τίτλο και το μέτριο εξώφυλλο και περνώντας στο περιεχόμενο αυτής της συλλογής, παρατηρούμε ότι τελικά πρόκειται για μια διόλου άσχημη πρόταση, προερχόμενη μάλιστα από ένα net radio στο L.A., το dublab.com. Έχοντας ξεκινήσει τις μεταδόσεις του από το 1999 το dublab δίνει τη δικιά του εκλεκτική άποψη πάνω στην σύγχρονη χορευτική μουσική, με ενδιαφέροντα dj sets (από ονόματα όπως : Jazzanova, Orb, Coldcut, Photek κλπ) αλλά και την κυκλοφορία δυο συλλογών : της Freeways πέρσι και της Summer αυτή τη χρονιά.

Οι κυκλοφορίες των συλλογών ακολουθούν τις μουσικές επιλογές του σταθμού και αντικατοπτρίζουν την ελευθερία στην επιλογή μουσικού στυλ, ρυθμών και εντάσεων. Έτσι στα 12 αποσπάσματα του Summer έχουμε ισόποσες δόσεις dub, hip hop, soul, electro, nu jazz και άλλων δύσκολων να οριστούν προσμίξεων. Τόσο ο περιορισμένος αριθμός αντιτύπων που κυκλοφορεί η συλλογή, όσο και οι συμμετέχοντες πρόκειται να αποτελέσουν δέλεαρ για τους συλλέκτες μια και στη λίστα περιλαμβάνονται πολλά άγνωστα νέα ονόματα αλλά και κάποιοι πιο γνωστοί σε side-projects.

Έτσι στην πρώτη κατηγορία έχουμε τον Cody Chesnutt, σε ένα φοβερό soul δυναμίτη, το Serve this Royalty που υπάρχει αποκλειστικά σε αυτή τη συλλογή. Επίσης στα ενδιαφέροντα νέα ονόματα συγκαταλέγονται οι Backyard Bangers με τα δυναμικά hip hop beats τους, οι μελωδικοί Manitoba από τον Καναδά και το instrumental hip hop duo των Beneath Autumn Sky.Στα (κάπως) γνωστότερα ονόματα συναντάμε τον I-Wolf των Sofa Surfers στα γνώριμα μονοπάτια ηλεκτρoνικού-dub, το side project Burdy του ενός ήμισυ των Baby Mammoth και ο πανταχού παρόν Scott Herren ή Prefuse 73.

Εκεί όμως που η συλλογή ξεφεύγει από τα τυπικά επίπεδα μιας συγκέντρωσης καλών κομματιών είναι στο φινάλε της, όπου έχουμε 3 διαφορετικές συμμετοχές. Η πρώτη ανήκει στους Dylan Group και στην καταπληκτική, καθοδηγούμενη από βιμπράφωνα, σύνθεση τους 'Α Ηue From the Land of Plinky'. Η συνέχεια λίγο πιο abstract από τον Tom Chasteen, μέλος της avant garde παρέας του Chicago, με προσκεκλημένους τοπικούς μουσικούς (βλέπε Rob Mazurek) για την ηχογράφηση του Point Dume στο Soma Studio του John McEntire. Το τέλος είναι ακόμα πιο jazz και κινηματογραφικό, με το 'Τhe Αge of Αquariums' των πρωτοεμφανιζόμενων Deadelus & Frosty, οι οποίοι δείχνουν να έχουν μελετήσει πολύ καλά τις τεχνικές των DJ Food.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured