Η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται νέα ονόματα στην γερμανική (και πιο συγκεκριμένα στη Βερολινέζικη) σκηνή είναι πλέον χαρακτηριστική. Το σημαντικότερο είναι βέβαια ότι πολλές από τις κυκλοφορίες αυτές μας επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις και οι περισσότερες διαπνέονται από μια φρεσκάδα και ζεστασιά αντιστρόφως ανάλογη με το ψυχρό και γκρίζο Βερολινέζικο περιβάλλον.

Η Masha Qrella μπορεί να εμφανίζεται δισκογραφικά για πρώτη φορά με το Luck, έχει όμως συμμετάσχει σε δυο τοπικά σχήματα, στους Contriva σαν κιθαρίστρια/μπασίστρια και στους σχετικά γνωστότερους Mina στους οποίους έπαιζε πλήκτρα. Όσοι μάλιστα είχαν προσέξει ακούγοντας το single των Mina ‘Desktop’ την πολύ γλυκιά φωνή της, θα είχαν ήδη προβλέψει ότι δύσκολα η Masha θα περιοριζόταν σε κάποια instrumental μπάντα.

Έτσι και έγινε λοιπόν και την κέρδισε το τραγούδι, σε αγγλικούς πάντα στίχους και λιτή μορφή, με επικρατούσα συνοδεία τα ακόρντα μιας ακουστικής κιθάρας και τους χτύπους ενός drum machine. Η Masha καταφέρνει να παρουσιάσει ένα δικό της προσωπικό στυλ, το οποίο θα λέγαμε την οριοθετεί σαν μια θηλυκή εκδοχή του Elliott Smith με πιο μοντέρνα και ηλεκτρονική υφή.

Σε αντίθετη τακτική με τις κυκλοφορίες των σχημάτων που συμμετείχε, η Masha χρησιμοποιεί φωνητικά στα εννιά από τα έντεκα κομμάτια του δίσκου, αφήνοντας μόνο το εξαιρετικό instrumental ‘To Mr Wyatt’ και το bonus track ‘Vertical’ που κλείνει το cd και αποτελεί την πιο ηλεκτρονική στιγμή του δίσκου.

Απλή αλλά και sexy, η παρουσία της Masha είναι σίγουρα ελπιδοφόρα. Όποτε δεν μένει τίποτα για εμάς παρά να ανταποδώσουμε την ευχή για ‘Luck’. Α… και ας μας δείξει στην επόμενη κυκλοφορία της το πρόσωπο της! Τόσο στο εξώφυλλο του single ‘I want you to know’ όσο και στο ‘Luck’ δεν καταφέρνουμε παρά να δούμε ένα μέρος από τα μαλλιά της.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured