Στην σχετικά πρόσφατη επίσκεψη των Giardini di Miro στην χώρα μας πριν από κάποιους μήνες, ο Juka μου μίλαγε με ενθουσιασμό για την νέα indie σκηνή της γείτονος χώρας. «Να θυμάσαι τους Midwest από το Varese!» μου είχε πει με ενθουσιασμό. Και να ‘μαστε λοιπόν, με το ντεμπούτο album των Midwest στα χέρια μας, αφού κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη ιταλική εταιρία Homesleep, εκεί όπου ηχογραφούν και οι GdM βέβαια.

Οι νεαροί Ιταλοί, μέσος όρος ηλικίας τα 21 χρόνια, καταφέρνουν κάτι που φαινομενικά φαίνεται ανορθόδοξο. Αποδεικνύουν ότι η απόσταση μεταξύ της Μεσογείου θάλασσας και των Αππαλάχιων Όρων είναι μηδαμινή. Καταφέρνουν μέσα από τις 11 συνθέσεις τους, οι περισσότερες του frontman Matteo Gambacorta, να δέσουν το banjo, κύριο μουσικό όργανο του album οπως εξελίσσεται αυτό, με μία ανέμελη και νωχελική ατμόσφαιρα που ταιριάζει σε ηλιόλουστα μεσημέρια σε καλοκαιρινούς αγρούς.

Μείζονες κιθαριστικές μελωδίες με μινόρε διάθεση, φωνητικά από τον Matteo πάντα σε πολύ καλά αγγλικά, και περάσματα με ηλεκτρικά πιάνο και ψυχεδελικά αρμόνια, έως και mellotron και moog satellites ακούγονται, με έντονες Sparklehorse πρόσφατες αναφορές αλλά και Nick Drake μνήμες, η αέρινη folk των Midwest αποτελεί μία ακόμα από τις ευχάριστες εκπλήξεις από την Ιταλία.

Αν έλειπαν βέβαια κάποια σημεία επανάληψης και τυποποίησης, ενώ θα μπορούσαν να τα είχαν αποφύγει, πειραματιζόμενοι περισσότεροι, θα μιλάγαμε για ένα συνολικά minor δισκογραφικό διαμάντι, όπου τα γαλάζια νερά της Μεσόγειος στα ίσια κοντράρουν τους κόλπους του San Francisco και τα χιονισμένα βουνά της Βόρειας Αμερικής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured