Παραδεχτείτε το! Κάποιο cd των Morcheeba έχει σίγουρα βρεθεί μέσα στις καλοκαιρινές αποσκευές σας. Είτε πρόκειται για το ελαφρώς σκοτεινό ντεμπούτο Who Can You Trust!, είτε για το αξεπέραστο Big Calm είτε ακόμα για το πιο ποπ και συμβατικό Fragments of Freedom.

Αυτή τη φορά το Charango κυκλοφόρησε ακριβώς την κατάλληλη χρονική στιγμή -ακριβώς στις προετοιμασίες των διακοπών- και όσο και αν οι Morcheeba τείνουν να γίνουν οι ‘’Dire Straits του trip hop’’ όπως υπερβολικά έγραψε η γνωστή για τις ακρότητες της βρετανική μουσική εφημερίδα, τη θέση τους στο soundtrack του καλοκαιριού την κέρδισαν για άλλη μια φορά και φέτος.

Συνήθως θέλει αρκετή προσπάθεια για να ανακατέψεις πολλά διαφορετικά συστατικά και να πετύχει η συνταγή. Για τους Morcheeba πάλι δείχνει να είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να ανακατεύουν την πόπ, την soul, το hip hop, την jazz, τους νοτιοαμερικάνικους ρυθμούς, τα αέρινα soundtracks και την lounge αισθητική κάτω από τον γνώριμο διαυγή ήχο τους και την άψογη παραγωγή.

Το Charango περιέχει 12 ανάλαφρα τραγούδια που ακούγονται ευχάριστα μέχρι και την τελευταία νότα τους. Δεν χρειάζεται άλλωστε όλα τα groups να προσπαθούν να αλλάξουν το ρου της μουσικής και οι Morcheeba πλέον δείχνουν να έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους στη σύγχρονη ποπ. Στο Charango αντιμετωπίζουν με υποδειγματική αυτοπεποίθηση και χαλαρότητα τα μουσικά δρώμενα και χωρίς να πολυσκοτίζονται για τις μουσικές τους κατευθύνσεις εκμεταλλεύονται τα δυνατά τους σημεία. Αυτά δεν είναι άλλα από την γλυκιά φωνή της Skye Edwards, τις ονειρικές κολλητικές μελωδίες που συνθέτουν αλλά και αυτή τη φορά μερικές ενδιαφέρουσες συνεργασίες.

Στους συμμετέχοντες λοιπόν συναντάμε τον Kurt Wagner των Lambchop στην πιο χαμηλότονη (όπως αναμενόταν) στιγμή του δίσκου και τον rapper Slick Rick στο ανάλαφρο Woman lose weight, το οποίο θα μπορούσε άνετα να ανήκει και στις Destiny’s Child χωρίς αυτό να αποτελεί κανενός είδους μομφή. Επίσης εμβόλιμο rapping κάνει σε δυο κομμάτια και ο Pace Won των east coast rappers Outsidaz.

Οι στίχοι ακολουθούν το ίδιο ανάλαφρο κλίμα με τη μουσική (στο Women Lose Weight έχουμε τις προτροπές των Morcheeba στις γυναίκες να παραμένουν λεπτές) όπως και τα χρώματα και το artwork στο εξώφυλλο και το εσωτερικό του cd.

Η τελική εντύπωση που αφήνουν οι Morcheeba με το Charango, παρά τις 2-3 ελαφρώς ανιαρές στιγμές του, είναι σίγουρα θετική και οι φίλοι τους δεν πρόκειται να απογοητευτούν. Τώρα για όσους επιμένουν να τους σνομπάρουν, όπως οι βρετανοί συντάκτες που αναφέραμε παραπάνω, μάλλον οι Morcheeba δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ασχοληθούν και ιδιαίτερα, οπότε να ρισκάρουμε την πρόβλεψη ότι και το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε ακόμα ένα καινούργιο cd τους στις αποσκευές μας.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured