Αυτό είναι το ντεμπούτο της μπάντας που σχημάτισε o Theodor Jensen, κιθαρίστας του σουηδικού cult popgroup Broder Daniel. Αφήνοντας το group και το Γκέτεμποργκ, μετακόμισε στη Στοκχόλμη και άρχισε να γραφει τραγούδια για ένα δικό του σχήμα και ήχο με το όνομα ...The Plan.

Ψάχνοντας να βρούμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πέρα από την απαράμιλλη ενέργεια και την pop αίσθηση που περνά στις rock'n'roll συνθέσεις του, θα δυσκολευτούμε πολύ.

Μπορεί λοιπόν οι κλασικότροπες uptempo rock συνθέσεις του, με την ολίγη από την ενέργεια των Strokes, αλλά και την ψυχή του Bob Dylan, να μην φανερώνουν κάποιο τεράστιο αστέρι (αν και τίποτα δεν αποκλείεται στη σημερινή μουσική βιομηχανία και τα hype από το πουθενά), αλλά σίγουρα ουδείς λάτρης του συγκεκριμένου ήχου μπορεί να αγνοήσει μερικές από τις συνθέσεις που περιλαμβάνονται εδώ.

Ειδικά στο πρώτο μισό του, το album είναι μια μικρή έκπληξη. Ίσως έχετε ακούσει το μεγάλο hit στις σκανδιναβικές χώρες (παίζεται και στη χώρα μας, αρκετά) "Mon Amour". Δίπλα του στέκονται αρκετές γρήγορες συνθέσεις, αλλά και κομμάτια με έντονο το soul χρώμα, υποβοηθούμενο από την παθιασμένη ερμηνεία του Theodor Jensen.

Όταν οι punkish κιθάρες καίγονται και το όργανο σιγοντάρει το μανιασμένο, δεν είναι και άσχημος, παρά τα ουρλιαχτά του που καλύπτουν το εμφανές: Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Όταν οι τόνοι όμως χαμηλώνουν, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Να του πεις όμως να αλλάξει από τη μπάντα ...τον εαυτό του, είναι λίγο σκληρό...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured