Όσοι συγκεντρώνουν τα remix του Kid Loco και είναι αρκετά παρατηριτικοί στα credits, (παρακάμπτoντας τα ημίγυμνα μοντέλα στα εξώφυλλα), ίσως να έχουν συναντήσει το όνομα του Gak Sato κάπου στους remixers. Για τους υπόλοιπους να πούμε ότι πρόκειται για έναν 30something Ιάπωνα, ο οποίος αφού βρέθηκε στην Ιταλία και ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής στο label Temposphere, κατέληξε να κυκλοφορήσει και ένα προσωπικό full album με τον τίτλο Tangram.

Το Tangram είναι το συμπαθητικό εκείνο παιχνίδι με τα τρίγωνα που συνδιάζοντάς τα προσπαθείς να σχηματίσεις κάποιες μορφές και εικόνες. Κάτι τέτοιο προσπαθεί να κάνει και ο Sato με την μουσική του. Συνδιάζει την jazz, το house, το easy listening και την bossa nova με σκοπό να σχηματίσει ένα ευχάριστο, ρυθμικό, σε στιγμές παιχνιδιάρικο μουσικό ιδίωμα.

Οι προσπάθιες του να κρατήσει το ενδιαφέρον του ακροατή μέχρι το τέλος του Tangram είναι πράγματι αξιοσημίωτες. Έτσι επιστρατεύει στίχους του Bukowski στο εναρκτήριο Style, μουσική του Eric Satie στο Vexations, remixes των Flanger και Yukihiro Fukutomi για το ομώνυμο Tangram και μερικούς άλλους μουσικούς, όπως τον κιθαρίστα Roberto Cecchetto σε τρία tracks, τον κλαρινετίστα Giancarlo Locateili στα Anthias και Green City και τον μπασσίστα Mark Micheli.

Η αλήθεια είναι ότι παρ’ όλο που τα καταφέρνει ώστε το Tangram να ακούγεται ευχάριστα μέχρι το τέλος δεν πετυχαίνει και πολλά παραπάνω από αυτό, με εξαίρεση κάποιες στιγμές όπως το εξαίσιο smooth jazzy κομμάτι με τίτλο The World at your Fingertips ή το καλοκαιρινό lounge-pop Green City.

Μια και το έφερε η κουβέντα, δίσκους σαν και αυτόν συνηθίζουμε να ακούμε με μεγάλη ευχαρίστηση τώρα το καλοκαίρι και να βάζουμε στην άκρη με την έλευση των πρώτων κρύων. Τώρα αν καταφέρει να ξεφύγει ο Gak Sato και το Tangram από αυτόν τον κανόνα θα το δείξει ο χρόνος, πάντως η ακροάση στη δεδομένη στιγμή μας αφήνει αρκούντως ικανοποιημένους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured