Δεκατο τρίτο album για τον Robert Polland μέσα σε δεκαπέντε χρόνια, χωρίς να βάλουμε EPs, live, side και solo projects. Μαζί και η επιστροφή των GBV στη Matador.

Θα ήταν περίεργο από την πλευρά μας να περιμέναμε αλλαγές σημαντικές από τον indie-rock πρίγκηπα Robert. Ουσιαστικά πλέον ο ήχος της μπάντας που σχηματίζει με φίλους, συγγενείς, παιδιά, σκυλιά είναι ελάχιστα διαφοροποιημένος, πέραν των καλωπισμάτων που έχει ή δεν έχει.

Ξεκινώντας από "σπιτικές" δουλειές και καταλήγοντας σε υπερπολυτελέστατα studios, ο Pollard έχει περάσει από αρκετά στάδια για να ανακαλύψει ...τη μέση λύση, τα θετικά και τα αρνητικά. Έτσι λοιπόν ο ήχος είναι πιο χαλαρός από την προηγούμενη δουλειά, αλλά παράλληλα και πιο πλήρης από το lo-fi μακρινό παρελθόν. Οι λάτρεις των "άκρων" ίσως βρουν τη λύση αυτή λιγότερο εντυπωσιακή, ουδεμία όμως σχέση έχει με την ουσία.

Άλλωστε ο ιθύνων νους του group έχει τη λύση. Και η λύση είναι η συγκέντρωση των πραγματικά καλών κομματιών που γνωρίζει να γράφει. Στη φόρμα του, ο,τι στριμώχνει μέσα σε λίγα μέτρα, άλλοι το ψάχνουν με το κυάλι σε ολόκληρο album.

Tα "Everywhere with Helicopter", "Cheyenne", "Shine Parade" και το απίστευτο "Back to the Lake" είναι δείγματα αψεγάδιαστου indie-rock με κλασικές ρίζες. Είτε το 60s garage rock είναι η αδυναμία σας, είτε το αμερικάνικο κολλεγιακό ραδιόφωνο (και δη οι κορυφαίες στιγμές του) δεν σας αφήνει αδιάφορο, είτε τέλος ακολουθείτε πιστά τους GBV (και ιδιαίτερα αν έχετε στην καρδιά σας τον ήχο του "Under the Bushes, Under the Stars"), αξίζει να δώσετε την ευκαιρία στο νέο τους album! Θα σας αποζημιώσει πλήρως!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured