Ναταλία Πετρίτη

Τους στίχους του θρυλικού Smack My Bitch Up” από το 1997 αλλάζουν στις ζωντανές τους εκτελέσεις οι Prodigy, ο lead τραγουδιστής των οποίων είναι πλέον ο Maxim μετά τον θάνατο του Keith Flint.

Έχοντας κυκλοφορήσει ως κομμάτι του δίσκου The Fat of the Land, το track ψηφίστηκε το 2012 σε σχετικό poll της Performing Right Society ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα όλων των εποχών, παρά την τεράστια δημοφιλία του μέχρι σήμερα.

Το “Smack My Bitch Up” θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια των Prodigy, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια streams στο Spotify, κι όμως η μπάντα αποφάσισε 26 χρόνια μετά να προχωρήσει σε μια στιχουργική αλλαγή που ήδη συζητείται εκτενώς στους μουσικούς κύκλους. Αυτή δεν είναι άλλη από την επανάληψη των στίχων "change my pitch up", έναντι του αμφιλεγόμενου τμήματος του κομματιού.

Το συγκρότημα στο παρελθόν είχε απαντήσει στους ισχυρισμούς που έκαναν λόγο για «ρομαντικοποίηση της ενδοοικογενειακής βίας» από τους στίχους του κομματιού, αναφέροντας πως αυτοί αναφέρονται στο «να κάνεις οτιδήποτε με πάθο». Οι Prodigy δεν έχουν προχωρήσει για την ώρα σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή στο κομμάτι, η οποία έγινε αισθητή σε δύο συναυλίες τους στο Alexandra Palace του Λονδίνου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured