Μπορεί οι Sigur Rós να είναι απασχολημένοι επί του παρόντος με την εορταστική έκδοση για τα 20 χρόνια του Ágætis Byrjun (1999) για την οποία σας γράψαμε πρόσφατα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο τραγουδιστής τους Jónsi Birgisson δεν έχει χρόνο και για άλλα πράγματα.

Τον τελευταίο λοιπόν καιρό, έστησε ένα νέο γκρουπ, τους Dark Morph, παρέα με τον διακεκριμένο ηλεκτρακουστικό συνθέτη Carl Michael von Hausswolff -τον οποίον το εναλλακτικό κοινό έμαθε πρόσφατα ως πατέρα της Anna von Hausswolff. Και τώρα δίνουν στη δημοσιότητα ένα πρώτο δείγμα γραφής από όσα έγραψαν μαζί, ένα κομμάτι με τίτλο "Beka Yalo": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

To "Beka Yalo" προλογίζει το άλμπουμ Dark Morph, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή 10 του Μάη, από την Krunk -θα υπάρξει δε και χωριστή βινυλιακή έκδοση, από τη Vinyl Factory.

«Φτιάξαμε το σχήμα πέρυσι το καλοκαίρι», εξήγησαν οι δύο συνεργάτες, «όταν βρεθήκαμε πάνω στο σκάφος Dardanella στα ανοιχτά των νησιών Φίτζι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί κάναμε επιτόπιες ηχογραφήσεις με υδρόφωνα, αποσκοπώντας να πιάσουμε τις φάλαινες της περιοχής, αλλά και τα παράξενα μουρμουρητά των γαρίδων. Αυτό το υλικό αρχίσαμε μετά να το πειράζουμε στο στούντιο, με διάφορους τρόπους».

{youtube}EGphG-oKgAE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured