Φαίνεται να το χάρηκαν ιδιαίτερα οι Wu-Tang Clan που ο δήμος της Νέας Υόρκης αποφάσισε να τους τιμήσει για την προσφορά τους, δίνοντας το όνομα του γκρουπ σε μια περιοχή της πόλης -πόσο μάλλον αν αυτή περικλείει τη γειτονιά στην οποία μεγάλωσαν.

Ξεκινώντας από τα στενά του Staten Island, οι Wu-Tang Clan πήραν το όνομά τους από μια ταινία πολεμικών τεχνών από το Χονγκ Κονγκ, το Shaolin and Wu Tang του Gordon Liu (1983). Έκαναν δε μεγάλη αίσθηση με το καλημέρα, με το ιστορικό πλέον πρώτο τους άλμπουμ Enter the Wu-Tang (36 Chambers) το 1993, το οποίο τους έφερε στο #41 των Η.Π.Α. και στο #83 της Βρετανίας. Έκτοτε υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει 40.000.000 αντίτυπα σε διεθνές επίπεδο, συνυπολογίζοντας και τους κατά καιρούς σόλο δίσκους των μελών τους. Τελευταία τους δισκογραφική εμφάνιση ήταν το Once Upon Α Time Ιn Shaolin το 2015, από το οποίο υπάρχει μόλις ...1(!) αντίτυπο. Είναι το άλμπουμ που έχει πουληθεί πιο ακριβά από κάθε άλλο στη μουσική ιστορία.

Τώρα, ύστερα από σχετική (ομόφωνη) απόφαση του συμβουλίου, ο δήμος της Νέας Υόρκης προχωρά στη δημιουργία ενός Wu-Tang District, που θα περιλαμβάνει τους δρόμους της περιοχής που ως τώρα ήταν γνωστή ως Park Hill. Ανάμεσά τους, όπως ήδη είπαμε πιο πάνω, είναι και η γειτονιά τους Staten Island. «Είναι οι δικοί μας ήρωες», δήλωσε η σύμβουλος Debi Rose, «τα παιδιά που έκαναν το Staten Island γνωστό στα πέρατα του κόσμου».

{youtube}PBwAxmrE194{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured