Ο Dominique Lawalrée ήταν αυτό που ο διεθνής Τύπος λέει «obscure»: παρότι μετράει καμιά εικοσαριά άλμπουμ από το 1976 που ντεμπούταρε με το Infinitudes, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2017 για να αποκτήσει επιτέλους κάποια αναγνωρισιμότητα στο ηλεκτρονικό underground, χάρη σε μια συλλογή.

Πάνω όμως που η φήμη αυτή εξαργυρώθηκε με την πρώτη του συναυλία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Βέλγος συνθέτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις Βρυξέλλες, στα 65 του χρόνια. Τον θάνατό του ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρία Blank Forms, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα κάποια αιτία.

Από το 1994 και μετά, ο Lawalrée είχε στραφεί προς τη θρησκευτική μουσική, ύστερα από μια εμπειρία που τον έκανε να ασπαστεί τον Χριστιανισμό, σε ένα ταξίδι στο Medjugorje της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Μεγάλος θαυμαστής της πρώιμης δουλειάς του ήταν μεταξύ άλλων και ο Brian Eno, ο οποίος σκόπευε μάλιστα να του βγάλει και δίσκο τότε που έτρεχε την Obscure Records. Δυστυχώς, οι συνεννοήσεις έπεσαν πάνω στην περίοδο που η εταιρία κατέρρευσε, οδηγούμενη στο κλείσιμο (1978).

{youtube}bohabcagJeg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured