φωτογραφία: Björg Jóna Sveins

Είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες μα ταυτόχρονα και τις πιο αγαπητές περιπτώσεις στο διεθνές εναλλακτικό στερέωμα οι Ισλανδοί Sigur Rós -μια μπάντα που σίγουρα έφτασε στη φήμη με τον δικό της τρόπο. Το πέτυχε ωστόσο με το άλμπουμ του 1999 Ágætis Byrjun (Ισλανδία #1, Βρετανία #52, Γαλλία #65) και είναι κάτι που δεν το έχει ξεχάσει.

Καθώς λοιπόν φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του, οι Sigur Rós ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν μια εορταστική επανέκδοση με μπόλικα καλούδια για τους fans.

Η επανέκδοση θα γίνει σε διάφορα formats, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα όσα θα περιέχονται στο 4πλο CD και στο deluxe box με τα 7 βινύλια. Πέρα από ακυκλοφόρητα demo από τα sessions των τότε ηχογραφήσεων, οι Ισλανδοί θα δημοσιεύσουν και ολόκληρη τη συναυλία που έδωσαν στις 12 Ιουνίου 1999 στο Íslenska Óperan του Ρέικιαβικ -που ήταν και η τελευταία τους με τον ντράμερ Águst Gunnarsson.

Θα υπάρξει βέβαια και το ανάλογο συνοδευτικό βιβλιαράκι, με τους Sigur Rós να υπόσχονται 84 σελίδες με υφασμάτινο δέσιμο, γεμάτες αδημοσίευτες φωτογραφίες της εποχής και καλούδια από το αρχείο τους.

Η επανέκδοση του Ágætis Byrjun θα γίνει στις 21 Ιουνίου από την Krunk Records. Όσοι ενδιαφέρονται να προπαραγγείλουν, μπορούν να το κάνουν από την επίσημη ιστοσελίδα των Sigur Rós.

{youtube}Hrq7ffdV1ro{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured