news.team

Αν και ξεκίνησαν στη δεκαετία του 1990, έπρεπε να έρθουν τα '00s για να καθιερωθούν οι Σκωτσέζοι Idlewild στο indie κοινό. Πράγμα που έγινε εμφατικά με τον 3ο τους δίσκο 100 Broken Windows (2000), ο οποίος τους έστειλε στο #15 της Βρετανίας. Εκείνα τα χρόνια πέρασαν μάλιστα και για μια συναυλία από τη χώρα μας (2002), στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού -πατώντας εδώ, μπορείτε να βρείτε τι έγραψε τότε στο Avopolis ο Μάνος Μπούρας.

Ακολούθησαν ακόμα μεγαλύτερες δόξες και 3 ακόμα επιτυχημένα άλμπουμ, πριν το Post Electric Blues (2009) τους βρει να καταβαραθρώνονται στο #90 της Βρετανίας, οδηγώντας τους σε άτυπη διάλυση. Ωστόσο το γκρουπ ανέκαμψε το 2013 και επέστρεψε το 2015 με το Everything Ever Written (Βρετανία #20), με την ευκαιρία του οποίου μίλησαν τότε στις σελίδες μας, στον Τάσο Μαγιόπουλο (δείτε τη συνέντευξη εδώ).

Έκτοτε δεν είχαμε νεότερα, αυτές όμως τις μέρες οι Idlewild έδωσαν στη δημοσιότητα το επίσημο βιντεοκλίπ για ένα ολοκαίνουριο τραγούδι ονόματι "Same Things Twice": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Πολλοί fans χαιρέτισαν το τραγούδι ως μια καλοδεχούμενη επιστροφή στον ήχο του 100 Broken Windows -και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι οι Idlewild ξανασυνεργάζονται εδώ με τον παραγωγό εκείνου του δίσκου, Dave Eringa.

Το "Same Things Twice" προλογίζει το νέο άλμπουμ Interview Music, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου από την Empty Words.

{youtube}XJj_D1qnWGY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured