search

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Οι κριτικοί το έθαψαν, οι fans το λάτρεψαν

Περισσότερος κόσμος περίμενε τελικά την πρεμιέρα του The Dirt στο Netflix (Παρασκευή 22 Μαρτίου), από όσος ίσως αναμενόταν -κάτι που έδειξε ότι οι Mötley Crüe άφησαν εντονότερο αποτύπωμα στον χρόνο, σε αντίθεση με ό,τι συνήθως τους χρεώνεται στον εναλλακτικό τουλάχιστον Τύπο.

Ωστόσο, η ταινία του Jeff Tremaine που βασίστηκε στην ιστορία τους, όπως αυτή καταγράφηκε στη βιογραφία The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band (2001), φαίνεται να δίχασε πολύ όσους την είδαν.Από τη μία, βρίσκονται οι κριτικοί. Οι οποίοι στην πλειονότητά τους την έθαψαν, με αποτέλεσμα να λάβει μόνο ένα «47% Fresh» στο Rotten Tomatoes. Ο Jason Bailey των New York Times, για παράδειγμα, τη χαρακτήρισε μια εφηβική εκδοχή του Bohemian Rhapsody. Στο Stereogum, ο Phil Freeman έγραψε ότι είναι «μια φριχτή ταινία για φριχτούς ανθρώπους», ενώ άλλοι στάθηκαν σε διάφορες ανακρίβειες ή στο πώς απεικονίστηκαν οι γυναίκες.

Από την άλλη, βρίσκονται οι fans. Οι οποίοι στην πλειονότητά τους την καταχάρηκαν, επιβραβεύοντάς την με ένα «96% Fresh» στο Rotten Tomatoes. Πολλοί στάθηκαν στο γεγονός ότι η ταινία απεικόνισε με ρεαλισμό όσα (καλώς ή κακώς) όντως έκαναν οι Mötley Crüe στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ αρκετοί επαίνεσαν το απολαυστικό αποτέλεσμα που πέτυχε και το cast, αλλά και τα κοστούμια.

Τον Nikki Sixx παίζει ο 26χρονος Άγγλος ηθοποιός Douglas Booth, τον Vince Neal ο Αυστραλός ηθοποιός Daniel Webber, ενώ την έκπληξη του cast κάνει ο ράπερ Machine Gun Kelly, ο οποίος ανέλαβε να ενσαρκώσει τον Tommy Lee. Στο φιλμ κάνει εμφάνιση και ο Ozzy Osbourne, τον οποίον παίζει ο Αμερικανός κωμικός Tony Cavalero.

Οι ίδιοι οι Mötley Crüe ανασχηματίστηκαν μέσα στο 2018 για να συνεισφέρουν 4 καινούρια τραγούδια στο soundtrack της ταινίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ξαναβγούν να παίξουν live, για να τηρήσουν την υπόσχεσή τους προς τους fans, τους οποίους αποχαιρέτησαν επισήμως το 2015.

 

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Είσαι cine…ταινιάκιας; Stay tuned!

Οσκαρικές πρεμιέρες, μεγάλες ταινίες, γνωστές σειρές και ωραίες μουσικές

Release Athens 2019 μέρα 6: Cypress Hill + Dub FX, ΤΑΦ Λάθος, Anser x Eversor, Δωδέκατος Πίθηκος, Νέγρος Του Μοριά

Τα φωνητικά του B-Real είναι ακόμα κοφτερά σαν ξυράφι και το γκρουπ παραμένει αμετανόητα «insane in…

J Mascis + Jef Maarawi

Με ελάχιστα λόγια, αλλά χειμαρρώδη ροή, δίδαξε στο An Club τον ορισμό της ουσιαστικής συναυλίας,…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story

To νέο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για την περιοδεία που έκανε ο Bob Dylan τη σαιζόν 1975/1976…

Manowar 1982-1984: (σχεδόν) 4 δίσκοι Αστίλβωτου Ατσαλιού

Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στο πιο αναγνωρίσιμο συγκρότημα του επικού metal, όμως τα πρώτα…

Hipsters: Τα Ιndie Παιδιά του Κατεστημένου

Πολιτικά ασπάζονται τον φιλελευθερισμό, κοινωνικά προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη και…