news.team

Μεγάλες στιγμές διανύει κατά την τρέχουσα δεκαετία το "Rocket Man" του Elton John, μια επιτυχία του από το άλμπουμ του 1972 Honky Château, η οποία του χάρισε τότε ένα #2 στην πατρίδα Βρετανία, αλλά και ένα εμφατικό #6 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόσφατα, δηλαδή, το είδαμε να απασχολεί τη ...διεθνή διπλωματία, όντας θέμα συζήτησης στην περίφημη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ-Γιονγκ Ουν (δείτε εδώ). Και, τώρα, δίνει τον τίτλο σε μια νέα μουσική βιογραφία για τον Elton John, η οποία έρχεται στα σινεμά τον Μάιο και αναμένεται να κάνει ντόρο αντίστοιχο ίσως του Bohemian Rhapsody (δείτε περισσότερα εδώ).

Δεν υπήρχε λοιπόν καταλληλότερο τάιμινγκ για να γίνει αιχμή του δόρατος στο promo που τρέχει η Kate Bush για μια καινούρια, 4πλη συλλογή, η οποία θα συγκεντρώνει πλήθος σπάνιων ηχογραφήσεων.

Η Bush είχε βέβαια διασκευάσει το "Rocket Man" πίσω στο 1991, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο tribute album Two Rooms: Celebrating Τhe Songs Οf Elton John & Bernie Taupin. Η εκδοχή της κυκλοφόρησε μάλιστα και σε single, χαρίζοντάς της ένα #12 στη Βρετανία, ένα #36 στη Γερμανία, ένα #45 στη Γαλλία, αλλά και το #2 της Αυστραλίας. Τώρα δίνει λοιπόν στη δημοσιότητα και το βιντεοκλίπ που είχε γυρίσει τότε η ίδια για τη διασκευή, αφήνοντάς το όμως τελικά στο αρχείο της: μπορείτε να το δείτε στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο.

{youtube}5agt0cpxsKU{/youtube}

«Θυμάμαι αγόρασα το "Rocket Man" σε single τότε που είχε βγει», δήλωσε η Bush «και πόσο το αγάπησα -δεν μπορούσα να σταματήσω να το παίζω. Διασκευάζοντάς το όμως έπειτα, ήθελα να το κάνω διαφορετικό. Και σκέφτηκα ότι θα έχει πλάκα να γίνει σε reggae ύφος».

Εκτός όμως από το "Rocket Man", επίσημο βιντεοκλίπ αποκτά τώρα και το "Poison Ivy": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το "Poison Ivy" ήταν b-side που γράφτηκε εξαρχής ως τέτοιο, ώστε να πλαισιώσει το επιτυχημένο single "Running Up That Hill" (1985). To κλιπ παρουσιάστηκε τότε στη βρετανική τηλεοπτική εκπομπή The Tube, με πρόλογο από την Paula Yates, μα έμεινε αδημοσίευτο.

Τα 2 αυτά βιντεοκλίπ προλογίζουν τη συλλογή The Other Side, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου.

{youtube}oWaj8wU_qRg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured