Σειρά διεθνών ονομάτων ανακοίνωσε αυτές τις μέρες το Release Athens 2019 για το επερχόμενο καλοκαίρι, συμπληρώνοντας το line-up των μεγάλων εμφανίσεων των New Order και του Hozier με ονόματα «δοκιμασμένα» στις προτιμήσεις του ελληνικού εναλλακτικού κοινού. 

Την Κυριακή λοιπόν, 23 Ιουνίου, είναι η Róisín Murphy και οι Hooverphonic οι οποίοι θα παίξουν πριν τον Hozier στην Πλατεία Νερού.

Η Murphy έγινε γνωστή ως τραγουδίστρια των Moloko, πριν λανσάρει μια σόλο καριέρα στα '00s, η οποία καλά κρατά και στην τρέχουσα δεκαετία. Η Ιρλανδέζα δημιουργός και ερμηνεύτρια φάνηκε τελευταία φορά στη δισκογραφία το 2016, με το άλμπουμ Take Her Up To Monto (Ιρλανδία #22, Βρετανία #41, Γερμανία #62), φαίνεται όμως να βρίσκεται καθ' οδόν προς νέο δίσκο.

Οι Βέλγοι Hooverphonic παρουσιάζονται ανανεωμένοι χάρη στη νέα τους τραγουδίστρια, την 18χρονη Luka Cruysberghs, με την οποία και θα μας έρθουν ξανά στην Αθήνα. Επί του παρόντος περιοδεύουν για το άλμπουμ του 2018 Looking For Stars, που τους έστειλε στο #4 στα charts της πατρίδας τους.

Μια Κυριακή πριν, στις 16 Ιουνίου -και πάλι στην Πλατεία Νερού- είναι οι Fontaines D.C. και οι (εικονιζόμενοι) Morcheeba που θα ανοίξουν για τον Johnny Marr και τους θρυλικούς New Order.

Οι Ιρλανδοί Fontaines D.C. θεωρούνται μία από τις επόμενες μπάντες που θα εδραιωθούν συναυλιακά στη χώρα μας, ύστερα από τη θριαμβευτική εμφάνισή τους στην Αθήνα τον Δεκέμβριο. Το ντεμπούτο τους Dogrel έρχεται στις 12 Απριλίου και θεωρείται από τις πιο «χοτ» κυκλοφορίες του 2019.

Οι Morcheeba δεν χρειάζονται συστάσεις στη χώρα μας, όπου έγιναν αγαπητοί ήδη από το 1990s ξεκίνημά τους. Πάντα με τη Skye Edwards στα φωνητικά, έρχονται στην Αθήνα έχοντας στις βαλίτσες τους τον δίσκο Blaze Away (2018), που τους έστειλε στο #38 της Γαλλίας.

Τέλος, λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων ήδη από αυτήν τη φάση της προπώλησης, το Release Athens Festival ανακοίνωσε ότι μετακομίζει τη συναυλία των Disturbed που έχει ανακοινώσει για την Κυριακή 30 Ιουνίου: από το Tae Kwon Do, μεταφέρονται τώρα κι αυτοί στην Πλατεία Νερού. Όλα τα πωληθέντα μέχρι στιγμής εισιτήρια, ισχύουν κανονικά

{youtube}ysIl0qMK1ps{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured