Τα δημοσιεύματα έχουν εδώ και καιρό εμφανιστεί στον αμερικάνικο Τύπο, φέρνοντας βαθμιαία όλο και περισσότερες αποκαλύψεις, όλο και περισσότερες κατηγορίες ενάντια στον R.Kelly. Ως αποκορύφωμα όλων αυτών, ήρθε τώρα και η επίσημη δράση από την εισαγγελία του Σικάγο, η οποία διέταξε την αστυνομία να συλλάβει τον 52χρονο R'n'B αστέρα και πρώην μπασκετμπολίστα των Atlantic City Seagulls. 

Ο R. Kelly, ο οποίος παραδόθηκε χωρίς αντίσταση για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος με εγγύση 1 εκατομμυρίου δολαρίων, βρίσκεται τώρα κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση 4 γυναικών από το 1998 ως το 2010, 3 από τις οποίες ήταν ανήλικες τον καιρό που έπεσαν θύματα (κάτω από 17 ετών, δηλαδή).

Ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις στον Τύπο, μίλησε ωστόσο ο δικηγόρος του Steven Greenberg, ο οποίος επέμεινε στην αθωότητα του πελάτη του, περιγράφοντάς τον ως «εξαιρετικά απογοητευμένο και θλιμμένο». Θυμίζουμε άλλωστε ότι, πριν τη σύλληψή του, είχε προηγηθεί η διακοπή της συνεργασίας του με τη δισκογραφική RCA. O Greenberg τόνισε επίσης ότι ο R. Kelly έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση γυναικών, όπως και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, κερδίζοντας όλες τις σχετικές δίκες.

Από την άλλη, φημολογείται ότι η εισαγγελέας του Σικάγο έχει στην κατοχή της βίντεο του 1999 διάρκειας 40 λεπτών, το οποίο απεικονίζει τον R. Kelly να έχει σεξουαλική επαφή με κορίτσι 14 ετών, γνωρίζοντας την ηλικία του. Δημοσιογράφοι μάλιστα του CNN επιβεβαιώνουν την ύπαρξή του, λέγοντας ότι πρόκειται για «ξεκάθαρο και σαφές ντοκουμέντο». Εάν ο R. Kelly βρεθεί ένοχος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 70 χρόνων -που πρακτικά ισοδυναμεί με ισόβια, εφόσον σήμερα είναι 52 ετών.

Ο R.Kelly υπήρξε εξαιρετικά πετυχημένος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός του μοντέρνου R'n'B ήχου που υπήρξε καταλύτης για πολλούς από τους «μαύρους» ήχους τους οποίους ακούμε σήμερα. Μετράει μάλιστα παγκόσμιες πωλήσεις της τάξης των 75.000.000 αντιτύπων, όπως και 6 άλμπουμ που βρέθηκαν στο νούμερο 1 των Ηνωμένων Πολιτειών. Τελευταία του εμφάνιση στη δισκογραφία ήταν το 2016, με το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ 12 Nights Of Christmas (Η.Π.Α. #177).

{youtube}GIQn8pab8Vc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured