news.team

Χρειάστηκε να φτάσουν στο 4ο άλμπουμ οι Αμερικανοί post-punkers Protomartyr για να ακουστεί ευρύτερα το όνομά τους, αυτό όμως ακριβώς έγινε με το Relatives In Descent του 2017 (δείτε τι έγραψε σε μας ο Άγγελος Κλειτσίκας, εδώ), έστω και αν δεν μεταφράστηκε σε ευδιάκριτη εμπορική επιτυχία. Πυροδότησε ωστόσο μια ευρείας κλίμακας περιοδεία, η οποία τους έφερε και στη χώρα μας για πρώτη φορά, στα πλαίσια του Ejekt Festival 2018 (δείτε την ανταπόκριση του Δημήτρη Μεντέ, εδώ).

Έκτοτε, παρότι δεν έχει υπάρξει άλλος δίσκος, οι Protomartyr μένουν με διάφορους τρόπους στο προσκήνιο. Αυτές τις μέρες, ας πούμε, έδωσαν στη δημοσιότητα μια διασκευή τους στο "Forbidden" των Preoccupations, την οποία και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Η διασκευή έρχεται ως promo της κοινής περιοδείας των δύο post-punk σχημάτων (ξεκινάει 23 Νοέμβρη) και προλογίζει ένα νέο split single όπου το ένα γκρουπ θα διασκευάζει το άλλο -οι Preoccupations θα αναλάβουν το "Pontiac '87". Όσο για το single, θα κυκλοφορήσει από τη Domino στις 16 Νοεμβρίου.

Γιατί όμως το "Forbidden"; Όπως δήλωσε ο frontman των Protomartyr, Joe Casey, «αν είναι να διασκευάσεις τραγούδι αγαπημένης καναδικής μπάντας, τότε είναι καλύτερο να διαλέξεις το δεύτερο πιο σύντομό της»!

{youtube}f-kDZfLc1k4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured