news.team

Έχουν πλέον αρκετά χρόνια διαδρομής τα αδέρφια Λάκης & Άρης Ιωνάς ως Callas, ήδη από το 2005, όταν η DIY Αθήνα πρόσεξε το CDr Superman Died Yesterday.

Πλέον, το ελληνικό γκρουπ βλέπει τον ορίζοντα όλο και να πλαταίνει, ειδικά μετά το άλμπουμ Half Kiss Half Pain του 2016, τη 2η σερί δουλειά τους με τον Jim Sclavunos των Bad Seeds και των Grinderman στην παραγωγή (δείτε τι είχε γράψει σε μας ο Βαγγέλης Πούλιος με ένα κλικ εδώ).

Τώρα, λοιπόν, ξαναχτυπούν με μια νέα διεθνή συνεργασία, αυτή τη φορά με τον Lee Ranaldo της Sonic Youth δόξας. Και ως «γεύση» αυτής δίνουν στη δημοσιότητα αφενός το το φρέσκο κομμάτι "Γλυκιά Μου Όμορφη", αφετέρου το βιντεοκλίπ για ένα ακόμα καινούριο τραγούδι με τίτλο "Trouble And Desire": μπορείτε να τα βρείτε διαδοχικά στους συνδέσμους παρακάτω.

{youtube}K-uB07jqbiE{/youtube} 

Η συνεργασία ξεκίνησε όταν οι αδερφοί Ιωνά έστησαν τη 2η κατά σειρά ταινία τους The Great Eastern (2016), ελεύθερα βασισμένη στο πολύκροτο έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου Ο Μέγας Ανατολικός. Για το soundtrack του φιλμ επιστρατεύτηκε τότε ο Ranaldo, με τη σύμπραξη να επεκτείνεται κατόπιν και πέραν του score. Ο Αμερικανός κιθαρίστας χαρακτήρισε μάλιστα τους Callas ως «ομοϊδεάτες ταξιδιώτες»: «μιλάμε την ίδια γλώσσα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αγάπησε την όλη καλλιτεχνική κοινότητα που έχει συνασπιστεί γύρω τους.

88cc-2.jpg

Το "Trouble And Desire" προλογίζει έναν ομώνυμο νέο δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου από την Inner Ear σε CD και σε βινύλιο δύο χρωμάτων (μαύρο και βιολετί). Ψηφιακά, επίσης, θα διατεθεί και διεθνώς, μέσω του αγγλικού label Dirty Water.

Το πάρτυ της κυκλοφορίας του άλμπουμ θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου στο Χοροστάσιο, παρουσία μάλιστα του Jim Sclavunos.

{youtube}0P2-xNHAunk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured