Ο Robert Van Winkle από το Ντάλλας του Τέξας μπήκε με φόρα στη μουσική μας ζωή στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ως Vanilla Ice έγινε εμπορικό φαινόμενο αλλά και θέμα ευρύτατων συζητήσεων, καθώς ήταν ο πρώτος λευκός ράπερ που γνώριζε μαζική επιτυχία αν εξαιρέσουμε τους Beastie Boys που άκουγε και το rock κοινό -εκπροσωπούσε βέβαια μια ποπ διάσταση του χιπ χοπ, η οποία εν πολλοίς προλόγισε το ανάλογο φαινόμενο των δικών μας ημερών.

Το τραγούδι που τον έκανε σταρ ήταν βέβαια το "Ice Ice Baby" (1989), το οποίο σάμπλαρε τη βασική μπασογραμμή από το "Under Pressure" των Queen και του David Bowie (1981) χωρίς όμως να λέει κουβέντα γι' αυτό στα σχετικά credits -αργότερα, ο Vanilla Ice θα προχωρούσε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σε κάθε περίπτωση, τον έστειλε στο νούμερο 1 Αμερικής, Βρετανίας, Αυστραλίας και Καναδά, αλλά και στο #2 της Γερμανίας, στο #10 της Γαλλίας και στο #2 των ελληνικών charts.

Πολύ γρήγορα, ωστόσο, το φαινόμενο Vanilla Ice ξεφούσκωσε: ως το 1994, τα πάντα είχαν χαθεί και αποπειράθηκε μάλιστα να αυτοκτονήσει, παίρνοντας υπερβολική δόση ηρωίνης. Στη συνέχεια, ωστόσο, ξαναβρήκε τον δρόμο του και παραμένει ενεργός μουσικά, αν και πλέον διατηρεί μόνο ένα μικρό, underground κοινό. Τελευταία του εμφάνιση στη δισκογραφία ήταν το 2011, με το άλμπουμ W.T.F. (Wisdom, Tenacity Αnd Focus).

Τώρα, όμως, στα 50 του πλέον, ξαναγίνεται επίκεντρο μιας μεγάλης διεθνούς είδησης, καθώς ήταν ένας από τους επιβάτες του Airbus A380 της Emirates που εκτελούσε την πτήση Ντουμπάι - Νέα Υόρκη, συνεισφέροντας τα δικά του tweets σχετικά με το μυστήριο στο οποίο ενεπλάκησαν οι 521 επιβαίνοντες. Κατά τη διάρκεια δηλαδή των 14 ωρών του ταξιδιού, τουλάχιστον 100 επιβάτες και μέλη του πληρώματος παραπονέθηκαν για αδιαθεσία, εκδηλώνοντας συμπτώματα βήχα και πυρετού.

Στην προσγείωση, αφού το σκάφος τέθηκε σε καραντίνα, διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες ιατρικές αρχές ότι 19 από αυτούς ήταν όντως άρρωστοι: οι 10, μάλιστα, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, ενώ οι υπόλοιποι 9 αρνήθηκαν να τους χορηγηθεί θεραπεία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμος. Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένου του Vanilla Ice, είναι καλά.

Το μυστήριο δεν έχει διαλευκανθεί και στην Αμερική ήδη έχει γίνει αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας σχετικά με απόρρητα πειράματα που θυμίζουν περιστατικά σε πτήσεις τα οποία έχουμε δει σε ταινίες με ζόμπι. Πολλοί, βέβαια, δεν έχασαν την ευκαιρία για μερικά δηλητηριώδη tweets με θέμα τον Vanilla Ice, τον οποίον ποτέ δεν συμπάθησαν οι σοβαροί μουσικόφιλοι: «OF COURSE Vanilla Ice is on the Walking Dead plane» του απάντησε για παράδειγμα η Jessica Valenti.

{youtube}rog8ou-ZepE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured