news.team

Το 1980, οι Greg Graffin, Jay Bentley, Jay Ziskrout & Brett Gurewitz πήγαιναν ακόμα σε κάποιο Λύκειο του Λος Άντζελες και το πανκ είχε ακόμα αρκετή αίγλη, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α. Έτσι, το συγκρότημά τους, οι Bad Religion, μπορούσε να καυχιέται ότι ήταν «μέσα στα πράγματα».

Στα χρόνια που κύλησαν έκτοτε, βέβαια, το πανκ κατέληξε σιγά-σιγά στυλ, έγινε και μόδα, εν τέλει έγινε και punk pop και κατέστη εκ νέου φαινόμενο, αυτήν τη φορά κυρίως εμπορικό, ωστόσο. Το γκρουπ δεν τα απέφυγε όλα τούτα, μπόρεσε όμως και κράτησε μια στιχουργική στάση ανόθευτα αντί-, κερδίζοντας τον σεβασμό των παλιότερων και τη συμπάθεια των νεότερων. Στην τρέχουσα μάλιστα δεκαετία, οι Bad Religion βρέθηκαν να πουλάνε όσο ποτέ στο παρελθόν: το τελευταίο μέχρι τώρα άλμπουμ τους The North (2013) μπήκε για πρώτη φορά στο top-20 των Η.Π.Α. (#19), ενώ έπιασε κι ένα #10 στη Γερμανία.

Τώρα, οι Bad Religion ετοιμάζουν τη δισκογραφική τους επιστροφή και ως πρώτη γεύση αυτής έδωσαν στη δημοσιότητα ένα τραγούδι που κοροϊδεύει την αμερικάνικη άκρα Δεξιά: λέγεται "The Kids Are Alt-Right" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας και το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Antoni Sendra.

Το κομμάτι κάνει μια προφανή αναφορά στους Who (όχι μόνο στον τίτλο, αλλά και στη μελωδία) και προλογίζει ένα καινούριο άλμπουμ. «Θα μπούμε να γράψουμε προς τα τέλη του καλοκαιριού», δήλωσε ο κιθαρίστας του γκρουπ Brett Gurewitz στο LA Weekly. Και διευκρίνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημος τίτλος και ημερομηνία κυκλοφορίας, απλά μια αρμαθιά τραγούδια που έχουν ως στόχο τους τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε», πρόσθεσε.

{youtube}hES9IBTPbcw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured